Stockholm Husvagn Husbil 14 mars

En helt ny mässa! Besök vår exklusiva monter på Stockholmsmässan

I mars är det dags för den efterlängtade premiären av Stockholm Husvagn Husbil på Stockholmsmässan! I vår monter hittar ni modeller från Concorde, Frankia, Hobby, Niesmann+Bischoff och Pilote.

Räntekampanj 5.95%

Köp en ny husbil eller husvagn och ta del av vår räntekampanj

Arkiv

Nya husbilsmärken hos Forsbergs Fritidscenter – Sunlight och Pilote

Forsbergs Fritidscenter, Nordens största leverantör av fritidsfordon, utökar nu sitt sortiment ytterligare. Under 2021 presenterar man två nya husbilsmärken, tyska Sunlight och franska Pilote. Båda märkena har ett komplett modellutbud, från sk”plåtisar” till helintegrerade husbilar och Forsbergs Fritidscenter kan nu stoltsera med Sveriges bredaste utbud av husbilar och husvagnar.


Sunlight husbilar står för enkelhet och funktion med tysk kvalité till attraktiva priser. De har ett brett modellutbud och marknadsför sig som ett ungdomligt varumärke, komplett utrustade i grundutförande och kända för att vara pålitliga och ha en stark konstruktion.
Pilote har designat och tillverkat husbilar i mer än 50 år med höga krav, omsorg om kvalitet och lyhördhet från kund i generation efter generation. Innovation och erfarenhet kombinerat med industriella processer och hantverksmetoder, präglar husbilen från Pilote.

– Vi ser en ökad efterfrågan på fritidsfordon och både Sunlight och Pilote är perfekta komplement till vårt redan befintliga sortiment. Vår målsättning har alltid varit att optimera vårt utbud och kunna erbjuda något för alla målgrupper och vi har aldrig varit starkare på den fronten än vad vi är nu, säger Jonas Karlsson, vd Forsbergs Fritidscenter.

– Groupe Pilote är väldigt nöjda med att förstärka sitt samarbete med Forsbergs Fritidscenter, säger Patrick Guilloux, VD för Groupe Pilote. ”Forsbergs har gjort ett fantastiskt bra jobb med Frankia under åren, där man nu är en av de ledande i premiumsegmentet i Sverige och vi är övertygade om att Forsbergs Fritidscenter i hög grad även kommer bidra till utvecklingen av Pilote i Sverige. Både i form av försäljning men också i att stärka Pilote som varumärke.

– På Sunlight är vi glada och stolta över vårt kommande samarbete med Forsbergs Fritidscenter. Vi har ju sedan ett antal år nöjet att ha Forsbergs Fritidscenter i Kalmar som återförsäljare, därför är det en naturlig och positiv utveckling att nu finnas på samtliga Forsbergs center. Detta ger en god geografisk exponering för Sunlight, samtidigt som vi får en mycket professionell partner både när det gäller försäljning men som också är viktig i den framtida strategin för Sunlight och den svenska marknaden i allmänhet, säger Jens Hammer, Försäljningschef EHG Nord.

Polar husvagnar gör entré hos Forsbergs Fritidscenter

Forsbergs Fritidscenter, Nordens största leverantör av fritidsfordon, utökar nu sin märkesflora med den svensktillverkade husvagnen Polar. Redan i höst kommer de nya modellerna för 2021 finnas tillgängliga på utvalda anläggningar.

Polarvagnen, tillverkad för hand i norrländska Dorotea, är byggd för att klara det nordiska klimatet. Tillverkaren själv, SoliferPolar AB, stoltserar med att de är ”den mest nordligt belägna husvagns- och husbilstillverkaren i världen”.
Bolaget har levererat högkvalitativa husvagnar och husbilar i mer än 50 år. Forsbergs Fritidscenter har en lång historia med Polarvagnen och nu gör Sveriges mest sålda husvagn genom tiderna åter entré i Forsbergs Fritidscenters anläggningar.

– Polar passar perfekt in i vårt husvagnssegment och blir ett bra komplement till Hobby som vi har sedan tidigare.
Vi ser en ökad efterfrågan på fritidsfordon, inte minst på husvagn och efter att ha analyserat marknaden på varumärken var det Polar vi såg som det självklara valet. Det är jättekul att återigen ta in Polar till vårt sortiment och vi är övertygade om att våra kunder kommer ge Polarvagnen ett varmt mottagande, säger Jonas Karlsson, VD, Forsbergs Fritidscenter.

Polars sortiment är uppdelat i tre linjer: Original, Selected och Customized och varje vagn som rullar ut från Polar-fabriken kvalitetstestas noggrant. All inredning byggs i bolaget egna snickeri i Dorotea och monteras av Mästerbyggare i varje vagn. Forsbergs Fritidscenter kommer från och med hösten att ha en rad Polar-modeller tillgängliga på anläggningarna i Hyssna, Stockholm, Linköping, Karlstad och Kalmar.

– Det är fantastiskt trevligt att vi har detta samarbete med Forsbergs Fritidscenter. Det är en mycket seriös och kompetent partner som kompletterar vår redan starka återförsäljargrupp i Sverige. Vi har de senaste åren ökat försäljningen av Polarvagnar kraftigt i Norden och detta blir ett viktigt steg i vår fortsatta utveckling, säger Tony Ekström, VD på SoliferPolar

Forsbergs Fritidscenter tar över Bossings Fritidscenter i Linköping

Nu flyttar Forsbergs Fritidscenter hela sin verksamhet från anläggningen i Mantorp till centrala Linköping och tar över både lokaler och verksamhet från anrika Bossings Fritidscenter. Ambitionen är att skapa en av regionens största och mest moderna fullserviceanläggningar för husbilar och husvagnar. Forsbergs Fritidscenter kommer att ta över ansvaret för försäljning och service från Bossings Fritidscenter, där grundaren Bo Karlsson nu går i pension.
Nya Forsbergs Fritidscenter i Linköping förväntas öppna 1 september 2020.

När Forsbergs Fritidscenter tar över verksamheten från Bossings Fritidscenter i Linköping skapas en av mellan-Sveriges största fullserviceanläggningar. Tillsammans med Bossings bilservice, som fortsatt kommer ägas och drivas av Bo Karlsson med familj, kan Forsbergs Fritidscenter erbjuda ett brett utbud av husbilar och husvagnar, bodels-service, tvätt, rekonditionering, försäljning av tillbehörsbutik och reservdelar samt motorservice och besiktning.

I och med Forsbergs Fritidscenters övertagande av verksamheten så är det inte bara erbjudandet som blir bättre. Det skapas även ett helt nytt team på anläggningen i Linköping, där medarbetarna från Forsbergs Fritidscenters anläggning i Mantorp och medarbetarna från Bossings Fritidscenter kommer att utgöra en verksamhet.

”Bossings Fritidscenter har servat sina kunder på ett lysande sätt under 30 år, vilket vi ser fram emot att fortsätta göra i vår gemensamma organisation. Med medarbetarna från Bossings Fritidscenter vinner vi ett fantastiskt tillskott till vårt redan starka team från Mantorp. Den samlade erfarenheten och kompetensen hos Forsbergs Fritidscenter Linköping blir minst sagt svårslagen. Anläggningen som ligger centralt i Linköping, ser vi som ett perfekt komplement till våra övriga anläggningar. Nu stärker vi vår position ytterligare på den växande nordiska marknaden”, säger Jonas Karlsson, vd på Forsbergs Fritidscenter.

Bossings Fritidscenters historia sträcker sig mer än 30 år tillbaka i tiden  –  från starten med Bo ”Bossing” Karlssons enmansverkstad i centrala Linköping, till den moderna fullserviceanläggning i Jägarvallen som finns i dag.
”Jag är väldigt glad över att kunna lämna över mitt livsverk till Forsbergs Fritidscenter, den ledande aktören i vår bransch. Och jag känner mig trygg i att lämna över min fantastiska personal till Forsbergs Fritidscenter. Tillsammans får verksamheten möjlighet att växa ännu mer det känns betryggande med en professionell koncern som backar upp.
Det har varit fantastiska och lärorika år och det känns underbart att dra sig tillbaka när branschen är på sin absoluta topp” säger Bo Karlsson, grundare och vd på Bossings Fritidscenter.

Flytten från Forsbergs Fritidscenter i Mantorp kommer att ske stegvis under hösten 2020. När flytten är klar kommer anläggningen i Mantorp att stängas ned. Servicekunder vid anläggningen i Mantorp kommer att flyttas över till anläggningen i Linköping.

Forsbergs Fritidscenter – Nu med certifierade verkstäder

Forsbergs Fritidscenter är en av de första att ansluta sig till den nya certifieringen ”Certifierad Verkstad Husvagnar & Husbilar” – ett kvalitets- och miljöledningssystem framtaget av Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) i nära samarbete med SFVF, Sveriges Fordonsverkstäders Förening.

 

– Kraven på kvalitet och miljötänkande ökar från branschens kunder. Det säger Tomas Haglund, ordförande i HRF. Därför har HRF tagit initiativet att ansluta sig till Certifierad Verkstad, för att HRF-medlemmar ska kunna ge sina kunder trygghet när det gäller valet av leverantör av deras husvagn eller husbil.

”Husvagn och husbil är ett oerhört klimatsmart sätt att semestra på och det känns viktigt att vi, som Sveriges största återförsäljare, gör vårt till att bidra till ett långsiktigt hållbarhetstänk under hela fordonets livscykel” säger Maria Valentin, VD för Forsbergs Fritidscenter.

”Vi har valt att ta steget att certifiera alla våra verkstäder på våra sju anläggningar runtom i Sverige” fortsätter Maria. ”Möjligheten för kunder att göra affärer med seriösa företag, som har externa kontroller, leder till ökad trygghet vilket är viktigt att man som kund alltid kan känna. Vi är stolta och glada över att ha blivit certifierade och ser fram emot att fortsätta få ta hand om våra kunder och deras fritidsfordon”.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Maria Valentin, VD Forsbergs Fritidscenter +46 (0)705 – 45 13 14

Tomas Haglund, ordförande HRF +46 (0)705 -19 70 79

Bo Ericsson, vd SFVF +46 (0)8 – 519 475 11

Om HRF

HRF är den samlande organisationen för företag med svensk anknytning till mobilt boende. Förbundet organiserar såväl tillverkare och importörer av husvagnar och husbilar som återförsäljare samt tillbehörs- och serviceföretag. Samtliga ledande företag inom området är idag medlemmar.

Om SFVF

SFVF är en branschförening med över 2 200 anslutna verkstäder, som samverkar med myndigheter, verkstäder och andra företag på den svenska bileftermarknaden. SFVF bevakar, informerar och är med och påverkar regler, lagar och övergripande beslut i branschen för att förbättra villkoren för både bilägare och verkstäder.

 

Pressinfo 2020 – Hobby – Frankia – Concorde – Niesmann

HOBBY HUSBIL 2020

 

 • Ny Serie, Optima OnTour Van Edition som Halvintegrerade i storlek 65, byggda på Citroën-Chassi.
  Denna Finns i 3 st. Van-Utförande Van V65 GE – V65 GF & V65 GQ i ”Tysk” Editionutförande
 • Ny Serie, Optima OnTour – FIAT 120 hk.

Samt i T-65 Utförande i 4 olika Planlösningar, FL, HFL, GE & nya HKM med 6 Sitt & Sovplatser i en Halvintegrerad ! Här kommer T65 GE fungera som vår Instegare i Forsberg-Edition Utförande

 • Optima DeLuxe – FIAT 140 hk i följande Planlösningar: T65 FL, T65 GE, T70 F, T70 GE, T65 HFL, T75 HF
 • Optima Premium – FIAT 140 hk i följande Planlösningar: T65 GE, T70 GE, T70 E, T75 HGE
 • Siesta Alkov – FIAT 120 hk. i följande Planlösningar: A60 GF, A65 GM, A70 GM
 • Vantana OnTour – FIAT 120 hk, DeLuxe – FIAT 140 hk & Premium – FIAT 140 hk alla 3 Modellserier kommer att erbjuda följande 2 Planlösningar: K60 FT Dubbelsäng & K65 ET Enkelsängar

HIGHLIGHTS – Hobby F-Editions i OnTour 65 GE – Optima Premium 65 GE & Optima Premium 75 HGE

 

FRANKIA 2020

 

 • Helt nya Premium-Plåtisen YUCON – på Mercedes Sprinter i 2 olika storlekar, 6.0 & 7.0

 • Helt nya Halvintegrerade NEO 700 – på Mercedes Sprinter

 • Nya 890 F-line med barsittgrupp

 HIGHLIGHTSNEO & YUCON samt Storsäljaren 840 GD, Kioskvältaren 840 PLUS & Platin 8400 på Mercedes

 

NIESMANN 2020

 

 • Helt ny Arto 82 E – FIAT Boggie 5000kg

 • Helt nya Flair 920 LW – Iveco Daily

Niesmann Flair – Säkerhetskoncept  

Niesmann Flair har från grunden förändrats för att ge bästa
möjliga skydd åt alla som färdas i den.

För dig innebär detta att du får väl utprovad och certifierad säkerhet – allt bevisat genom de oberoende krocktester som Flair klarat med bravur.

Vi vill, att du ska känna största möjliga trygghet på varje resa.

 

 

HIGHLIGHTS – Arto 88 på nya FIAT Boggie i 3 Planlösningar samt Krocktestade Flair 880 & 920 på Iveco

 

CONCORDE 2020

 

 • Ny Charisma 790 L som kommer i Forsberg-Edition Utförande med Top-Utrustning & Prissänkt med över 400.000:-

 • Helt ny ”Mini”-Centurion i storlekarna 860 & 910 byggda på Iveco Daily

 • Ny Centurion Liner i storlek 990 MI med Bil-Garage byggd på Mercedes Atego

HIGHLIGHTSNya Charisma 790-Forsberg-Edition samt nya CENTURION 860 & 910 byggda på Iveco Daily

 

 

Husbilsspecialisten Forsbergs Fritidscenter sponsrar QX Gaygala

– Vi har husbilar för alla människor och familjekonstellationer. Från små, rullande kärleksnästen för de nyförälskade till Europavägarnas hangarfartyg när man behöver space och lyx. På gaygalan sitter hela paletten i publiken. Så för vår partner Niesmann+Bischoff och oss är det en perfekt miljö att vara en del av.

Maria Valentin, marknadsansvarig på husbilsspecialisten Forsbergs Fritidscenter, är stolt och glad över samarbetet med QX Gaygala. Målgruppen för husbilar har förändrats och föryngrats de senaste åren. I dag söker människor efter upplevelser och en kombination av frihet och trygghet. Då är husbilen den optimala lösningen.

– Om det är någonstans du är trygg och får vara dig själv samtidigt som du känner total frihet, så är det när du rullar iväg med din husbil. För oss står galan och gayvärlden för människor som vågar vara sig själva med en modern syn på resande och upplevelser, säger Valentin.

På QX Galan är man också nöjda med samarbetet. Galan som i år firar 20 år ser att fler och fler moderna och starka varumärken är intresserade av målgruppen man erbjuder med galan och sina sajter och magasin.

– Vi har en ofta trendmedveten och kapitalstark målgrupp. Därför är våra annonsörer och sponsorer moderna och medvetna varumärken. Här passar husbilsvarumärket Niesmann+Bischoff och Forsbergs Fritidscenter väl in, menar Ulrika Lahne som är affärsutvecklare på QX Förlag.

Forsberg Fritidscenter, generalimportör av Niesmann+Bischoff, är på plats med hela styrelsen på galan den 5 februari på Cirkus i Stockholm. På plats är också Niesmann Arto, årets husbil 2018 i liner-kategorin samt Niesmann+Bischoffs tre modellserier Arto, Flair och Smove.

 

info@ffc.sereservdelar.hyssna@ffc.seservice.hyssna@ffc.se;service1.hyssna@forsbergsfritidscenter.seforsaljning.hyssna@ffc.se
info.kalmar@ffc.se reservdelar.kalmar@ffc.seservice.kalmar@ffc.seforsaljning.kalmar@ffc.se
info.karlstad@ffc.sereservdelar.karlstad@ffc.seservice.karlstad@ffc.seforsaljning.karlstad@ffc.se
info.linkoping@ffc.sereservdelar.linkoping@ffc.seservice.linkoping@ffc.seforsaljning.linkoping@ffc.se
info.borlange@ffc.sereservdelar.borlange@ffc.seservice.borlange@ffc.seforsaljning.borlange@ffc.se
info.stockholm@ffc.sereservdelar.stockholm@ffc.seservice.stockholm@ffc.seforsaljning.stockholm@ffc.se
info.bjuv@ffc.se reservdelar.bjuv@ffc.seservice.bjuv@ffc.seforsaljning.bjuv@ffc.se
info.hyssna@ffc.sereservdelar.hyssna@ffc.seservice.hyssna@ffc.seforsaljning.hyssna@ffc.se