Om Forsbergs Fritidscenter

Nordens största husbils- och husvagnsförsäljare

Kunskap om livet på hjul

Vi vågar med gott samvete påstå att vi kan det här med husbilar och husvagnar. I över tre decennier har Forsbergs Fritidscenter hjälpt människor som förstått glädjen och friheten av ett liv med hjul under semesterboendet, bostaden eller hemmet att hitta sin favorit.

Det är ett sätt att leva, resa och uppleva man måste förstå och ha i ryggraden, för att kunna guida människor till rätt val.

Sedan starten 1991 i Hyssna med fem medarbetare har vi idag växt till Nordens största husbils- och husvagnsförsäljare.

Med över 100 anställda på sju center runtom i Sverige – Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge, Linköping, Karlstad, och Kalmar – erbjuder vi marknadens starkaste varumärken: Hobby, Frankia, Niesmann Bischoff och Concorde. Samt Sunlight och Pilote husbilar, ihop med Polar husvagnar.

Sommaren 2021 förvärvades är 100% av aktierna i Forsbergs Fritidscenter av Ratosägda, KVD koncernen. En ägarkonstellation som säkerställer stabilitet, kunskap och kompetens.

Kontakt

Forsbergs Fritidscenter AB
Huvudkontor
0320-305 50
info@ffc.se
Bonared Solbacken 2,
511 98 Hyssna

Snabblänkar

Våra center
Nyheter
Hållbarhetsrapport
Integritetspolicy (kundklubb)
Kontakt

En resa med Forsbergs

En resa vi aldrig kunnat drömma om

”För ungefär 25 år sedan stod vi här i Hyssna med en stor anläggning och ställde oss frågan: Hur ska vi kunna fylla alla de här hallarna?

Vi var då 19 och 23 år gamla, och visserligen hade vi det här med fritidsfordon med oss från våra föräldrar, men nu skulle vi stå på egna ben. Klart vi frågade oss både en och två gånger vad vi egentligen gett oss in på…

Om någon 1991 sagt till oss att om 25 år kommer Forsbergs Fritidscenter att ha fem center och vara Sveriges största återförsäljare av fritidsfordon, ja då skulle vi nog skakat på huvudet och avfärdat det som tokerier… eller kanske inte!

Men ibland överträffar dikten verkligheten och för oss båda har det här varit en fantastisk resa som vi aldrig kunnat drömma om.
Vad som bland annat möjliggjort den var att vi startade i en tid som kantades av lågkonjunktur och räntechocker. Leverantörerna hade stora lager som de ville bli av med och det var aldrig några problem att fylla våra utställningshallar med både nya och begagnade husvagnar och husbilar.

Vi bestämde oss tidigt för att här skulle finnas ett stort utbud med mycket att välja på, attraktiva priser och personligt engagemang, som enligt oss är den absolut bästa kundvården. Att ha de mest kompetenta och bästa medarbetarna var en självklarhet för oss. Det sistnämnda gav oss de absolut bästa kunderna, det vill säga ni, och det är den självklara framgångsfaktorn i allt företagande.

Företagets framgångar gick inte obemärkta förbi. När vi blev kontaktade av Inter IKEA Investments 2011 kände vi att det var dags för Forsbergs att ta nästa steg i utvecklingen. Inter IKEA Investments blev då huvudägare i Forsbergs Fritidscenter. Vi insåg att fortsatt tillväxt skulle trygga företagets fortlevnad och våra medarbetares trygghet, samt gynna våra kunder. Så har det också blivit och även om vi har blivit ett stort företag har vi fortfarande med oss det som en gång byggde upp Forsbergs Fritidscenter – det personliga engagemanget.”

– Christian och Mathias Forsberg, grundare av Forsbergs Fritidscenter

Historik

Forsbergs Fritidscenter är som en framgångssaga inom Husbils & Husvagnsbranschen. Med nytänkande och framåtanda har omsättningen stadigt ökat och företaget tillhör idag de största i Norden inom branschen för fritidsfordon.

Personalstyrkan likväl modet var… ”annorlunda” för 25 år sedan…

Omsättning 1992-2018

(i miljoner SEK)

Läs om Forsbergs Fritidscenters fantastiska utveckling från år till år:

Forsbergs Fritidscenter invigs den 1 september 1991. Förutom Mathias och Christian Forsberg arbetar ytterligare tre personer i företaget: Inga och Arne Forsberg samt Rune Lidenskog.

Ny förtältsutställning byggs och det anställs ytterligare en på serviceavdelningen.

Fabrikat: Hobby husbilar och husvagnar
Utställningsyta: ca 2 500 kvadratmeter
Omsättning: ca 13 Miljoner kronor sedan starten (16 månader) samt 6 medarbetare

Lars Andersson anställs på Försäljningen.

Omsättning: ca 16 Miljoner kr samt 7 medarbetare

Verkstadsdelen byggs ut.

Omsättning: ca 13 Miljoner kr samt 7 medarbetare

Utbyggnad av tillbehörsbutik.

Utställningsyta: ca 2 900 kvadratmeter
Omsättning: ca 18 Miljoner kr samt 7 medarbetare

Start för egen import av Husbilar.

Omsättning: ca 23 Miljoner milj kr samt 8 medarbetare

Start för import av Frankia Husbilar.

Omsättning: ca 35 Miljoner kr samt 8 medarbetare

Övertagande av Hobbys Husbilsimport.

Omsättning: ca 54 Miljoner kr samt 8 medarbetare

Byggandet av ”Sveriges största husvagns- och husbilsutställning” inleds. Totalt sysselsätter företaget nio personer.

Omsättning: ca 73 Miljoner kr samt 9 medarbetare

Nybygget färdigställs i september. Ett samarbetsavtal sluts med tillbehörsrossisten Kama Fritid och i samband med detta byggs en tillbehörs- och förtältsavdelning på 400 kvadratmeter.

Nyanställningar: Sven Johansson (ekonomi)
Utställningsyta: ca 4600 kvm
Omsättning: ca 89 Miljoner kr samt 13 medarbetare

Den nya utställningshallen invigs, samt den nya tillbehörs- och förtältsavdelningen.

Omsättning: ca 100 Miljoner kr samt 14 medarbetare

Hall 1, husbilshallen, renoveras invändigt och byggs till. I november anställs Klas Axelsson (verkstad och service). I september blir företaget exklusiva generalagenter för tyska lyxhusbilarna Concorde.

Omsättning: ca 113 Miljoner samt 15 medarbetare

Forsbergs Fritidscenter blir valda till; ”Årets Företagare” av Företagarna och Marks kommun. Husbilshallen byggs till med ca 700 kvm för att ge plats åt ytterligare 20 husbilar.

Utställningsyta: 5300 kvm
Omsättning: ca 133 Miljoner samt 15 medarbetare

Omsättning: ca 166 Miljoner samt 16 medarbetare

Försäljningsframgångarna slår alla rekord och man levererar fler Husvagnar och Husbilar än någonsin tidigare. Ytterligare ett antal personer anställs: Rickard Walting (verkstad och service) och Jari Lindholm (verkstad och service). Företaget utökar sina uppställningsplatser.

Omsättning: ca 200 Miljoner samt 18 medarbetare

Sortimentet utökas med Hobby husvagnar. Mårten Andreasson anställs som säljare av husbilar, Patrik Bengtsson anställs som tekniker på serviceavdelningen för husbilar samt Henrik Bylander på Eftermarknad.

Omsättning: ca 217 Miljoner samt 23 medarbetare

Försäljningen har ökat kraftig framför allt på husbilssidan. Vi har ökat vår personal med Majlise Björklund (administration/ ekonomi).

Omsättning: ca 287 Miljoner samt 26 medarbetare

Försäljningen fortsätter att öka. Detta år blev vi även nominerade till ÅRETS GASSELLFÖRETAG där vi var med bland slutkandidaterna. Daniel Johansson anställs som Servicetekniker.

Omsättning: ca 303 Miljoner samt 27 medarbetare

Ett speciellt år med finanskris & elände som vi beräknade skulle bli mycket sämre än normalt, men vi hade fel. Vi bibehåller nästan vår försäljning.

Omsättning: ca 285 Miljoner samt 25 medarbetare

Nu kör vi! Full fart på försäljningen. Vi anställer fler! På försäljningen, Lars Persengård. På Husvagnsverkstaden anställs Janne Johansson och på Service Husbil har Peter Björkbacka samt Andreas Alfredsson börjat. Ombyggnaden är igång av Husbilsverkstaden. Vi kommer att höja taket på 5 av våra Husbilsplatser som beräknas vara färdigt i början på 2011.

Omsättning: ca 325 Miljoner samt 27 medarbetare

Inter IKEA Investments blir ny huvudägare i Forsbergs Fritidscenter, en av Sveriges ledandeförsäljare av husbilar. Forsbergs Fritidscenter köper Widlunds Husvagnars rörelse i Bjuv.

Omsättning: ca 323 Miljoner samt 34 medarbetare

Forsbergs Fritidscenter förvärvar Stockholms Husbils & Husvagnscenters rörelse (SHHC).

Omsättning: ca 293 Miljoner samt 38 medarbetare

Forsbergs Fritidscenter köper ny fastighet norr om Stockholm. En anläggning som redan är anpassad för vår verksamhet och med ett perfekt läge invid E4:an.

Omsättning: ca 336 Miljoner samt 42 medarbetare

Företagets nya Kundtidning ”Forsbergs Fritidsmagazine” släpps med tydligt Fokus på Företagets Stora Utbud samt våra 3 Centers i Hyssna, Bjuv & Stockholm!

Omsättning: ca 339 Miljoner samt ca 45 medarbetare

Forsbergs Fritidscenter startar fr.o.m. 1 juni 2015 nytt center i Borlänge med branschkunnige Fredrik Eljas som platschef.

Omsättning: ca 447 Miljoner samt ca 50 medarbetare

I början av 2016 öppnar vi vårt femte fritidscenter – nu i Mantorp! Med marknadens bredaste sortiment och en 3500 m stor utställningshall erbjuder vi husvagnar och husbilar från 100 000 till 7 miljoner kronor. I Mantorp säljs Hobby, Frankia, Concorde, Niesmann & Bürstner.

Under året beräknar Forsbergsgruppen omsätta över 850 miljoner samt ha över 100 medarbetare.

Vi levererade husbilar och husvagnar för nästan en miljard kronor. Kundundersökningen visar att Forsbergs Fritidscenter har branschens mest nöjda kunder. Inträdet av vår nya Guld & Silverklubb innebär ett nytt sätt att kommunicera med kunderna på.

Vi breddar vårt utbud av våra framgångsrika modeller Forsbergs-Edition. Nu finns det förutom Hobby även Concorde och Niesmann. Vi fortsätter även vår affärsutveckling med certifiering Husvagn & Husbil som innebar att alla Forsbergs verkstäder & servicepunkter är godkända av SFVF, Sveriges Fordonsverkstäders Förening i samarbete med HRF, Husvagnsbranschens Riksförbund.

Det händer en hel del på fordonssidan med alla våra varumärken. Starten på årsmodell 2020 börjar alltid med mässan på Elimia i Jönköping.

info@ffc.sereservdelar.hyssna@ffc.seservice.hyssna@ffc.se;service1.hyssna@forsbergsfritidscenter.seforsaljning.hyssna@ffc.se
info.kalmar@ffc.se reservdelar.kalmar@ffc.seservice.kalmar@ffc.seforsaljning.kalmar@ffc.se
info.karlstad@ffc.sereservdelar.karlstad@ffc.seservice.karlstad@ffc.seforsaljning.karlstad@ffc.se
info.linkoping@ffc.sereservdelar.linkoping@ffc.seservice.linkoping@ffc.seforsaljning.linkoping@ffc.se
info.borlange@ffc.sereservdelar.borlange@ffc.seservice.borlange@ffc.seforsaljning.borlange@ffc.se
info.stockholm@ffc.sereservdelar.stockholm@ffc.seservice.stockholm@ffc.seforsaljning.stockholm@ffc.se
info.bjuv@ffc.se reservdelar.bjuv@ffc.seservice.bjuv@ffc.seforsaljning.bjuv@ffc.se
info.hyssna@ffc.sereservdelar.hyssna@ffc.seservice.hyssna@ffc.seforsaljning.hyssna@ffc.se