Senaste nytt

Vi ses på Elmia Husvagn Husbil 2022

Årets stora husbil- och husvagnsmässa har inletts på Elmia i Jönköping och naturligtvis finns Forsbergs fritidscenter på plats för att visa upp nya modeller och samarbeten.

Forsbergs fritidscenter finns på plats i monter A01:30 och visar i år upp nyheter såsom Frankia Neo MI 7, Niesmann-Bischoff Flair, Hobby Maxia Van och Concorde Credo 740 HI. Dessutom kommer man för första gången visa upp en Concorde Liner 1090 GI och Centurion 1200 GST på Elmia. Medarbetare från Forsbergs finns också representerade i Polar, Rapido och Pilotes monter.

Tillsammans med Frankia och företaget Konvegas visar Forsbergs också upp en husbil som konverterats till biogasdrift – något som Forsbergs fritidscenter nu kommer att erbjuda sina kunder.

”Samarbetet med Konvegas har initierats för att vi som företag vill bidra till att branschen utvecklas i en mer hållbar riktning. Tittar man på bilbranschen har man kommit mycket långt vad gäller elektrifiering och hållbart resande, för husbilar ser vi inte ännu att den utvecklingen sker i särskilt stor utsträckning. Tillsammans med Konvegas kan vi nu erbjuda våra kunder att köra husbil mer miljövänligt och det tycker vi både är bra och ligger rätt i tiden,” säger Jonas Karlsson, vd för Forsbergs fritidscenter

Under mässhelgen finns särskilda erbjudanden för nya såväl som återkommande kunder i montern. För den som inte är på plats i Jönköping kan man ändå få lite mässkänsla då samma erbjudande gäller på samtliga centers i landet – vi köp av en ny husbil får man presentkort på både drivmedel och mat för en lyckad tur. Samtliga centers har också öppet under mässhelgen.

Inköp eller förmedling

Vänd dig till oss för en trygg och snabb affär – Så här går det till..

Tagit en #swemester i sommar? Älskade Sverige!
Har du inte redan gjort det så upptäck Sverige på semestern! Aldrig tidigare har intresset för campingfordon och semester på hemmaplan varit större.

Det är dessutom många gånger det klimatsmartaste alternativet.


Vi är störst i Sverige på husbil och husvagn – Välkommen till Forsbergs Fritidscenter i Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge, Linköping, Karlstad och Kalmar.

Vi hjälper dig att skapa din drömsemester!☀️☀️☀️


 


Forsbergs sponsrar RIX FM Festivalen 2022

Efter tre års paus är Sveriges största musikfest äntligen tillbaka och Forsbergs Fritidscenter är i år en av sex stolta huvudsponsorer av RIX FM Festivalen 2022. Under maj månad börjar man släppa turnéplan och sedan vilka artister som hänger på och det är totalt 12 städer runt om i Sverige som får besök i år.


Lyssna på RIX FM för mer info om vilka städer vi besöker tillsammans och vilka artister vi har med oss eller följ oss på sociala medier. Vi ses i sommar i en stad nära dig!
Noll meter till allt

Upplev den stora friheten i ditt mobila boende!  Semestra i din egen husbil eller husvagn. Välkommen in till oss och säkra upp campingsäsongen 2022. Hos oss hittar du ett stort utbud av husbilar och husvagnar så passa på nu när det är som störst! Dessutom betalar vi extra bra för inbyte just nu!

Klicka här för våra öppettider!

Välkommen till Forsbergs Fritidscenter i Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge, Linköping, Karlstad och Kalmar!

Klimatberäkna semestern

Aldrig förr har det varit mer rätt att åka husbil! Kombinationen klimatsmart semester med den i rådande tider möjligheten att vakna hemma men ändå på sitt drömsemesterställe, gör att intresset för den rullande semesterformen skjutit i höjden.

Miljö- och hållbarhetstänk, trygghet och säkerhet tillsammans med valfriheten att få välja när, var och hur man vill spendera sin fria tid är skälen till detta. Husbilsägande har också blivit ett attraktivt alternativ till att köpa boenden utomlands, bland annat för att minska på antalet utlandsresor med flyg.

Är du nyfiken på hur just din semester påverkar miljön? Beräkna klimatpåverkan här:

 

Klimatberäkna semestern

  

Årets husvagn 2022: Hobby vinner silver och guld

En läsarundersökning i branschtidningen Caravanning har gett Hobby två utmärkelser som Årets husvagn 2022. Både Hobby Ontour och Hobby Prestige tog plats på prispallen.

Hobby Ontour är utrustad med allt som behövs för en bekväm semester i sin klass. Den är redo att ge sig ut på vägen direkt och är den perfekta introduktionen till campinglivet.

Med 13 planlösningar erbjuder Hobby Prestige en enorm variation. Även stora familjer har gott om plats i Prestige, vilket uppskattas av många.

 

Vårrusta din husbil/husvagn

Här kommer några tips från oss på Forsbergs Fritidscenter inför påställning av fritidsfordon.


 

 • Rengör färsk- och gråvattentankar

 • Tvätta utvändigt och städa invändigt

 • Fyll toakassetten och skölj med ett antibakteriellt medel för att förhindra lukt

 • Kontrollera glykolnivå, samt fryspunkt i det vattenburna uppvärmningssystemet

 • Kolla så att alla kranar är stängda och fyll vatten

 • Kör igång vattenpumpen

 • Kontrollera batterier

 • Kontrollera däcktrycket

 • Gör gasoltest själv (om det finns testare) eller kontakta oss på Forsbergs Fritidscenter för test.

 • Ordna med påställning hos Transportstyrelsen och kontrollera att ni har giltig försäkring

 • Koppla på 230-ström och testa

 • Beställ täthetskontroll (om detta inte gjorts tidigare på hösten eller vintern)

 • Kontrollera så att service är gjort, alternativt beställ tid hos ditt närmaste Forsbergs Fritidscenter

 • Besök ditt närmsta Forsbergs Fritidscenter med kompletta butiker och reservdelsavdelningar för eventuell komplettering.


Våra Tillbehörsbutiker


I våra välsorterade tillbehörsbutiker hittar du allt du behöver till din husvagn eller husbil. Kanske behöver du solstolar, en grill, en ny kylbox, markiser eller kem till toaletterna.
Hos oss kan du i lugn och ro välja det du behöver för att göra semestern till precis det du önskar. Vår kunniga personal hjälper dig att hitta rätt tillbehör till just din husvagn eller husbil.

 

Allt om Reservdelar


Beställ dina reservdelar hos oss. Vi har originaldelar till Hobby, Frankia, Niesmann, Concorde, Pilote, Sunlight och Polar. Vi har även reservdelar från Kama fritid mfl. Glöm inte att ha framme registreringsnumret på din husbil/husvagn när du ska göra din beställning.

Välkommen in till oss på Forsbergs Fritidscenter 

Vintercamping, tips och råd.

Några tips för vintercamping

Det är något speciellt med att vintercampa, men du och ditt fordon måste vara väl förberedda. Snö och minusgrader ställer andra krav på utrustningen. Pröva grejerna i förväg. Även om du har skaffat en fin husbil och bra utrustning för alla förhållanden är det klokt att kolla att allting fungerar innan det blir skarpt läge.

Låt gärna vår verkstad kontrollera och serva husvagnen eller husbilen, men det finns en hel del som du själv måste ta ansvar för.

Lär känna ditt fordon och läs igenom alla bruksanvisningar. Då har du bättre förutsättningar att hitta lösningar om något skulle krångla.Innan du åker.

Värmesystemet måste fungera perfekt. I ett vattenburet värmesystem måste glykolhalten klara rejäl kyla. Ingen vill komma fram och upptäcka att husvagnen är iskall.

Batteriet ska vara i gott skick. Kontrollera syrahalten och vätskenivån i batteriet, och se till att det är väl laddat. Om det har några år på nacken kan du låta vår verkstad testa funktionen.

Alla husbilar, även de med totalvikt över 3,5 ton skall ha vinterdäck. I besvärligt väglag kan framhjulsdrivna husbilar ha svårt att ta sig fram. Ett par snökedjor kan rädda situationen och utomlands är det faktiskt lag på snökedjor i vissa länder.

Resor på vintern kräver friktionsdäck eller dubbdäck på både bil och husvagn. Om dragbilen har dubbdäck, måste det sitta dubbdäck på vagnen också. Kontrollera skicket på däcken.

Se till att gasolflaskorna är fyllda. Om det är rejält kallt kan det gå åt mycket gasol. För att slippa gå ut i kylan kan du låta montera en automatisk omkopplare, som skiftar från den tomma till den fulla flaskan. Med elektrisk fjärrindikering kan du inifrån husvagnen eller husbilen se när omkopplaren har slagit om.

Håll rent från snö på och runt ditt fordon. Snön kan hindra lufttillförseln till fordonets ventilationssystem.

När du kommit fram.

Dra inte åt handbromsen. Bromsar kan frysa fast så hårt att det inte går att köra iväg innan de tinat upp.

För att undvika att stödben och hjul fryser fast kan man lägga plankbitar under.

Kom ihåg godkända elkablar och adapters. Undvik att lägga kabeln på marken, då den riskerar att frysa fast.

Ventilationen måste vara öppen för att det ska vara säkert att övernatta i husbilen eller husvagnen.
Sätt aldrig igen takluckor eller andra ventilationsöppningar. Skotta alltid taket efter snöfall.

Tänk på den ökade brandrisken. Skaffa en brandsläckare, brandfilt och annan utrustning som behövs för att snabbt kunna rädda situationen om det börjar brinna. Det bör finnas minst en brandvarnare i vagnen/bilen. 

Ett vinterförtält är bra att ha. De har en kraftigare konstruktion för att bättre klara kyla och tung snö på taket. Taklutnigen gör också att snön lättare glider av. Ett termotak gör så du slipper kondens och isbildning. Använd extra kraftiga tältpinnar som klarar av att slås ned när marken är frusen.Efter vintercampingturen

En nogrann rengöring efter campingturen är viktigt. I vinterväglag blir fordonet blir extra smutsigt. En blandning av salt, modd och grus fastnar lätt, men så länge du inte börjar tvätta så skadar det inte lacken.

Vänta istället tills du kommer hem och ge en kärleksfull rengöring. Om du vill kunna titta ut under vistelsen, kan du tvätta fönstren med ljummet vatten och mjuk trasa så att du inte repar.

 

Niesmann+Bischoff Flair utsedd till årets husbil 2022

För 7:e gången i rad har Niesmann+Bischoff Flair röstats fram till ÅRETS HUSBIL i sin kategori av tyska tidningen Pro Mobils läsare! Det är ingen slump att Flair gång på gång tar hem den prestigefulla utmärkelsen i premiumsegmentet. Ni hittar Niesmann+Bischoff hos Forsbergs Fritidscenter i Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge, Linköping, Karlstad och Kalmar.

Information om Covid 19

Med anledning av spridningen av Coronaviruset (Covid 19) följer vi på Forsbergs Fritidscenter noga händelseutvecklingen och vi vill att ni ska veta att vi tar situationen på fullaste allvar. Vi agerar i linje med UD:s och Folkhälsomyndighetens riktlinjer och i dagsläget finns ingen rekommendation att hålla gallerior och butiker stängda. Alla våra center har öppet som vanligt och ordinarie öppettider gäller.
Som företag har vi vidtagit en rad åtgärder för att skydda personal och besökare samt minska risken för smittspridning, bl a med utökad städ och desinficering.
Självklart uppmanar vi även alla, såväl medarbetare som kunder att vara extra noga med sin handhygien, hålla avstånd och vid minsta misstanke om smitta att stanna hemma.
Våra kunder har alltid högsta prioritet. Därför har vi infört alternativ till personliga kundmöten och vi har också optimerat vår leveransservice. Möjligheten finns att möta oss i personliga kundsamtal via videolänk. Där svarar vi på dina frågor och du får all information som du behöver. Med hjälp av videosamtal kan du även besiktiga och utforska våra produkter. Du får all hjälp från oss med köpet av din nya husbil, precis som om du själv hade suttit i den på plats. Allt för att hjälpa dig, som inte har möjlighet att komma till våra center, på bästa sätt. Välkommen till oss!

 • Boka virtuell visning/videosamtal med din säljare

 • Möjlighet till visning av våra fordon utomhus

 • Möjlighet att lämna och hämta fordon vid service utomhus

 • Möjlighet till virtuell demonstration vid leverans


 

Boka din personliga visning via länk

På Forsbergs Fritidscenter har våra kunder alltid högsta prioritet. Därför har vi skapat en ny service för personliga kundmöten och vi har också optimerat vår leveransservice. Möjligheten finns att möta oss i personliga kundsamtal via videolänk. Där svarar vi på dina frågor och du får all information som du behöver. Med hjälp av videosamtal kan du även besiktiga och utforska våra produkter. Du får all hjälp från oss med köpet av din nya husbil, precis som om du själv hade suttit i den på plats. Allt för att hjälpa dig, som inte har möjlighet att komma till våra center, på bästa sätt. Välkommen till oss!

 • Boka virtuell visning/videosamtal med din säljare

 • Möjlighet till visning av våra fordon utomhus

 • Möjlighet att lämna och hämta fordon vid service utomhus

 • Möjlighet till virtuell demonstration vid leverans
 

 

Inför avställning

Här kommer några tips från Forsbergs inför avställning:

 • Töm samt rengör färsk- och gråvattentankar

 • Töm varmvattenberedaren

 • Se till så att vattenlåsen är helt tomma

 • Töm toakassetten och skölj med ett antibakteriellt medel för att förhindra lukt

 • Kontrollera glykolnivå samt fryspunkt i det vattenburna uppvärmningssystemet, samt i motorn

 • Öppna alla kranar och låt dessa stå öppna

 • Kör vattenpumpen tills den är tom

 • Töm kylskåp och frys, samt låt kylskåpsdörren stå på glänt

 • Töm alla lådor och förvaringsskåp på allt ätbart

 • Ta in dynor och madrasser eller res dessa på högkant

 • Använd eventuellt en underhållsladdare för bodelsbatterier och bilbatteriet

 • Ställ in fuktslukaren Torrbollen i husbilens bodel

 • Kontrollera däcktrycket, fyll gärna på med ca 1 kg extra luft för att undvika platta däck

 • Plocka ur gasolflaskor p.g.a. brandrisk

 • Ordna med avställning hos Transportstyrelsen, men ha alltid en avställnings/garageförsäkring

 • Lägg i en växel, och låt inte handbromsen vara dragen vid längre perioder då denna kan låsa sig

 • Dra ur strömkabel till TV och eventuella andra förbrukare


 


Forsbergs Fritidscenter blir en del av KVD-koncernen
Forsbergs Fritidscenter, som i huvudsak säljer husbilar, men också husvagnar och tillbehör, är marknadsledande inom fritidsfordon i Sverige. Nu blir företaget del av KVD-koncernen, som ägs av Ratos, och kompletterar därmed verksamheterna Kvdbil, som är Sveriges största digitala bilhandel; och Kvdpro, som förmedlar maskiner och tunga fordon, med ytterligare en fordonskategori.

”Vi ser stora möjligheter med förvärvet av Forsbergs Fritidscenter. Det finns viktiga synergier mellan bolagen, inte minst med Kvdbil, men framför allt ser vi också stora möjligheter att tillsammans med Forsbergs fritidscenter bredda vårt konsumentutbud,” säger Lars Nykvist, vd för KVD-koncernen.

Forsbergs Fritidscenter hade i fjol en omsättning på 800 miljoner. Företaget har 125 anställda och finns idag på sju orter i Sverige.

”Vi får en trygg ägare med vilka vi har mycket gemensamt och i en tid när efterfrågan på våra produkter aldrig varit större. Tillsammans kommer vi inom koncernen och genom medarbetarna att kunna utveckla Forsbergs Fritidscenter vidare,” kommenterar Jonas Karlsson, vd på Forsbergs Fritidscenter. ”Det känns oerhört spännande att få fortsätta vår resa tillsammans med KVD-koncernen.”

”Det vi har gemensamt är att vi ser storheten, glädjen och friheten med billivet och det är det vi ska bygga vidare på. Sen är vi också två organisationer som är kunskapsledande inom respektive nisch och även det kommer bidra i vår fortsatta utveckling för att nå konsumenter i än större utsträckning,” avslutar Lars Nykvist, vd för KVD-koncernen.

 Nya husbilsmärken hos Forsbergs Fritidscenter – Sunlight och PiloteForsbergs Fritidscenter, Nordens största leverantör av fritidsfordon, utökar nu sitt sortiment ytterligare. Under 2021 presenterar man två nya husbilsmärken, tyska Sunlight och franska Pilote. Båda märkena har ett komplett modellutbud, från sk”plåtisar” till helintegrerade husbilar och Forsbergs Fritidscenter kan nu stoltsera med Sveriges bredaste utbud av husbilar och husvagnar.


Sunlight husbilar står för enkelhet och funktion med tysk kvalité till attraktiva priser. De har ett brett modellutbud och marknadsför sig som ett ungdomligt varumärke, komplett utrustade i grundutförande och kända för att vara pålitliga och ha en stark konstruktion.
Pilote har designat och tillverkat husbilar i mer än 50 år med höga krav, omsorg om kvalitet och lyhördhet från kund i generation efter generation. Innovation och erfarenhet kombinerat med industriella processer och hantverksmetoder, präglar husbilen från Pilote.

- Vi ser en ökad efterfrågan på fritidsfordon och både Sunlight och Pilote är perfekta komplement till vårt redan befintliga sortiment. Vår målsättning har alltid varit att optimera vårt utbud och kunna erbjuda något för alla målgrupper och vi har aldrig varit starkare på den fronten än vad vi är nu, säger Jonas Karlsson, vd Forsbergs Fritidscenter.

– Groupe Pilote är väldigt nöjda med att förstärka sitt samarbete med Forsbergs Fritidscenter, säger Patrick Guilloux, VD för Groupe Pilote. ”Forsbergs har gjort ett fantastiskt bra jobb med Frankia under åren, där man nu är en av de ledande i premiumsegmentet i Sverige och vi är övertygade om att Forsbergs Fritidscenter i hög grad även kommer bidra till utvecklingen av Pilote i Sverige. Både i form av försäljning men också i att stärka Pilote som varumärke.

– På Sunlight är vi glada och stolta över vårt kommande samarbete med Forsbergs Fritidscenter. Vi har ju sedan ett antal år nöjet att ha Forsbergs Fritidscenter i Kalmar som återförsäljare, därför är det en naturlig och positiv utveckling att nu finnas på samtliga Forsbergs center. Detta ger en god geografisk exponering för Sunlight, samtidigt som vi får en mycket professionell partner både när det gäller försäljning men som också är viktig i den framtida strategin för Sunlight och den svenska marknaden i allmänhet, säger Jens Hammer, Försäljningschef EHG Nord.
Vi firar 30 års jubileum!


Forsbergs Fritidscenter 30 år - 1991 togs det första steget mot att bli Sveriges största husbils- och husvagnsförsäljare och idag 30 år senare står vi här!

Stort tack vare alla fantastiska medarbetare, fina kunder samt leverantörer vi mött genom åren och i år firar vi alltså 30-års jubileum.

Vi hoppas på och ser fram emot ett fantastiskt 2021 där vi kan få möjlighet att fira tillsammans med Er! 💫


 

RIX MorronZoos husbil – Vinn en semestervecka med husbil i sommar!
Årets hemester närmar sig och aldrig har väl längtan att glida runt i en husbil känts mer lockande! Att få uppleva sommar-Sverige fullt ut!


Forsbergs Fritidscenter har i år 30 års jubileum och detta ska firas! Roger och Laila på RIX MorronZoo har blivit med husbil och alla som lyssnar på RIX FM har nu möjligheten att testa på en semester i husbil i sommar-Sverige!


Varje vardagsmorgon klockan 07:00 under vecka 11 drar RIX MorronZoo en lycklig vinnare av en vecka i husbil från Forsbergs Fritidscenter 😊


Gå in och tävla på: https://www.ilikeradio.se/rixfm/vinn-semestervecka-med-husbil/ och följ tävlingarna på Rix Morronzoos sociala medier, och taggen #forsbergs30år


Tag chansen att få spendera en härlig vecka i Roger och Lailas husbil från Forsbergs Fritidscenter!


 


Sofias Änglar – Den stora återföreningen

Forsbergs Fritidscenter är stolt partner till Sofias Änglar – Den stora återföreningen, som kommer att sändas våren 2021. Höstens inspelningar är precis avslutade och vi ser fram emot att se den färdiga produktionen.

I denna återförening träffar Sofia Wistam flera av de familjer de mött och hjälpt under tidigare år i programmet Sofias Änglar. Den här gången tillsammans med byggledare Daniel Carlsson och inredare Sara Sandaman som reser i en Hobby husbil!

Programmet planeras att visas på Dplay och Kanal 5 våren 2021 – Missa inte! Det utlovas massor av skratt och tårar men framförallt tacksamhet <3


Polar husvagnar gör entré hos Forsbergs Fritidscenter

Forsbergs Fritidscenter, Nordens största leverantör av fritidsfordon, utökar nu sin märkesflora med den svensktillverkade husvagnen Polar. Redan i höst kommer de nya modellerna för 2021 finnas tillgängliga på utvalda anläggningar.

Polarvagnen, tillverkad för hand i norrländska Dorotea, är byggd för att klara det nordiska klimatet. Tillverkaren själv, SoliferPolar AB, stoltserar med att de är ”den mest nordligt belägna husvagns- och husbilstillverkaren i världen”.
Bolaget har levererat högkvalitativa husvagnar och husbilar i mer än 50 år. Forsbergs Fritidscenter har en lång historia med Polarvagnen och nu gör Sveriges mest sålda husvagn genom tiderna åter entré i Forsbergs Fritidscenters anläggningar.

- Polar passar perfekt in i vårt husvagnssegment och blir ett bra komplement till Hobby som vi har sedan tidigare.
Vi ser en ökad efterfrågan på fritidsfordon, inte minst på husvagn och efter att ha analyserat marknaden på varumärken var det Polar vi såg som det självklara valet. Det är jättekul att återigen ta in Polar till vårt sortiment och vi är övertygade om att våra kunder kommer ge Polarvagnen ett varmt mottagande, säger Jonas Karlsson, VD, Forsbergs Fritidscenter.

Polars sortiment är uppdelat i tre linjer: Original, Selected och Customized och varje vagn som rullar ut från Polar-fabriken kvalitetstestas noggrant. All inredning byggs i bolaget egna snickeri i Dorotea och monteras av Mästerbyggare i varje vagn. Forsbergs Fritidscenter kommer från och med hösten att ha en rad Polar-modeller tillgängliga på anläggningarna i Hyssna, Stockholm, Linköping, Karlstad och Kalmar.

- Det är fantastiskt trevligt att vi har detta samarbete med Forsbergs Fritidscenter. Det är en mycket seriös och kompetent partner som kompletterar vår redan starka återförsäljargrupp i Sverige. Vi har de senaste åren ökat försäljningen av Polarvagnar kraftigt i Norden och detta blir ett viktigt steg i vår fortsatta utveckling, säger Tony Ekström, VD på SoliferPolar

Forsbergs Fritidscenter öppnar nytt center i Linköping – stänger ner Mantorp

Nu flyttar Forsbergs Fritidscenter hela sin verksamhet från Mantorp till centrala Linköping. Det nya centret tar över hela Bossings Fritidscenter och öppnar sina dörrar på tisdag den 1 september. För att säkerställa en effektiv flytt stänger anläggningen i Mantorp fredag den 28 augusti. Det nya centret i Linköping ska bli en av mellan-Sveriges största fullserviceanläggningar.

Nu flyttar Forsbergs Fritidscenter hela sin verksamhet från anläggningen i Mantorp till centrala Linköping och tar över både lokaler och verksamhet från anrika Bossings Fritidscenter. Ambitionen är att skapa en av regionens största och mest moderna fullserviceanläggningar för husbilar och husvagnar.

– Anläggningen som ligger centralt i Linköping, ser vi som ett perfekt komplement till våra övriga anläggningar. Nu stärker vi vår position ytterligare på den växande nordiska marknaden, säger Jonas Karlsson, vd på Forsbergs Fritidscenter.

Forsbergs Fritidscenter kommer att ta över ansvaret för försäljning och service från Bossings Fritidscenter, där grundaren Bo Karlsson nu går i pension. Tillsammans med Bossings bilservice, som fortsatt kommer ägas och drivas av Bo Karlsson med familj, kan Forsbergs Fritidscenter erbjuda ett brett utbud av husbilar och husvagnar, bodels-service, tvätt, rekonditionering, försäljning av tillbehörsbutik och reservdelar samt motorservice och besiktning.

– Bossings Fritidscenter har servat sina kunder på ett lysande sätt under 30 år, vilket vi ser fram emot att fortsätta göra i vår gemensamma organisation. Med medarbetarna från Bossings Fritidscenter vinner vi ett fantastiskt tillskott till vårt redan starka team från Mantorp, förklarar Jonas Karlsson.

På tisdag den 1 september öppnar Forsbergs Fritidscenter sin nya anläggning i Linköping. Servicekunder vid anläggningen i Mantorp kommer att flyttas över till anläggningen i Linköping.

Tagit en #swemester i sommar? Älskade Sverige!

Har du inte redan gjort det så upptäck Sverige på semestern! Aldrig tidigare har intresset för campingfordon och semester på hemmaplan varit större.
Det är dessutom många gånger det klimatsmartaste alternativet.

Vi är störst i Sverige på husbil och husvagn – Välkommen till Forsbergs Fritidscenter i Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge, Mantorp, Karlstad och Kalmar.
Vi hjälper dig att skapa din drömsemester!☀️☀️☀️

 

Husvagn eller Husbil – välj rätt i sommar!

Den 28 april publicerade tidningen Expressen ett stort reportage om Hobby husvagnar och husbilar. Tidningen jämför husbilen Hobby Optima T75 HGE Premium med husvagnsmodellen Hobby 490KMF De Luxe. Läs om resultatet här!


Expressen är en av Sveriges ledande nyhetstidningar. Tidningen har en räckvidd på nästan tre miljoner läsare online och en halv miljon läsare av papperstidningen. Expressens ekonomisajt Dina Pengar ville prova på campinglivet och testade en husvagn och en husbil från Hobby.


Expressens bilexpert Jan-Erik Berggren och hans familj gav sig ut på semester tillsammans med familjen Entving-Karlsson. De ville ta reda på skillnaderna på husvagn och husbil och vilket som passar olika familjekonstellationer. Läs här!


Niesmann+Bischoffs Arto och Flair återigen utsedda till ”Årets husbil”

Modellserierna Flair, Arto och Smove från Niesmann+Bischoff har ännu en gång fått topplaceringar när tidningen Promobils läsare fått göra sitt val.

Redan under de mycket lyckade öppningsdagarna under den välbesökta CMT-mässan i Stuttgart fick Niesmann+Bischoff ta emot tre fantastiska utmärkelser:

I kategorin ”Liner” lyckades Flair-serien åter kapa åt sig förstaplaceringen – och det för sjätte gången i rad. Flair är alltså ”Årets husbil 2020”!

Även Arto-serien har vunnit läsarnas gunst och – precis som i fjol, och för tredje året i rad – lagt beslag på flest röster och därmed utsetts till ”Årets husbil 2020” i kategorin ”Integrerade över 80 000 euro”.

Klassen ”Halvintegrerade över 60 000 euro” hade, så som traditionen bjuder, ett stort antal deltagare. Trots detta lyckades Smove, precis som 2017, 2018 och 2019 belägga en pallplats och hamnade på andra plats!

Ni hittar samtliga modeller på våra sju center – Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge, Mantorp, Karlstad och Kalmar.

 

Forsbergs Fritidscenter – Nu med certifierade verkstäder

Forsbergs Fritidscenter är en av de första att ansluta sig till den nya certifieringen ”Certifierad Verkstad Husvagnar & Husbilar” – ett kvalitets- och miljöledningssystem framtaget av Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) i nära samarbete med SFVF, Sveriges Fordonsverkstäders Förening.


 

– Kraven på kvalitet och miljötänkande ökar från branschens kunder. Det säger Tomas Haglund, ordförande i HRF. Därför har HRF tagit initiativet att ansluta sig till Certifierad Verkstad, för att HRFmedlemmar ska kunna ge sina kunder trygghet när det gäller valet av leverantör av deras husvagn eller husbil.

”Husvagn och husbil är ett oerhört klimatsmart sätt att semestra på och det känns viktigt att vi, som Sveriges största återförsäljare, gör vårt till att bidra till ett långsiktigt hållbarhetstänk under hela fordonets livscykel" säger Maria Valentin, VD för Forsbergs Fritidscenter.

”Vi har valt att ta steget att certifiera alla våra verkstäder på våra sju anläggningar runtom i Sverige" fortsätter Maria. "Möjligheten för kunder att göra affärer med seriösa företag, som har externa kontroller, leder till ökad trygghet vilket är viktigt att man som kund alltid kan känna. Vi är stolta och glada över att ha blivit certifierade och ser fram emot att fortsätta få ta hand om våra kunder och deras fritidsfordon”.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Maria Valentin, VD Forsbergs Fritidscenter +46 (0)705 - 45 13 14

Tomas Haglund, ordförande HRF +46 (0)705 -19 70 79

Bo Ericsson, vd SFVF +46 (0)8 - 519 475 11

Om HRF

HRF är den samlande organisationen för företag med svensk anknytning till mobilt boende. Förbundet organiserar såväl tillverkare och importörer av husvagnar och husbilar som återförsäljare samt tillbehörs- och serviceföretag. Samtliga ledande företag inom området är idag medlemmar.

Om SFVF

SFVF är en branschförening med över 2 200 anslutna verkstäder, som samverkar med myndigheter, verkstäder och andra företag på den svenska bileftermarknaden. SFVF bevakar, informerar och är med och påverkar regler, lagar och övergripande beslut i branschen för att förbättra villkoren för både bilägare och verkstäder.

 

1 miljon svenskar campar med husbil & husvagn

2018 blev ytterligare ett rekordår för svensk camping. Antalet husvagnar och husbilar uppgår till fler än 385 000 och gästnätterna på Sveriges campingplatser fortsätter att slå nya rekord. Se filmen som ger en glimt av hur fantastiskt det mobila boendet är.Filmen är framtagen av SCR Svensk Camping och Husvagnsbranschens Riksförbund.

Hyr husbil hos Forsbergs Fritidscenter

Är husbil är något för dig?
Nu har du möjlighet att upptäcka denna fantastiska livsstil och härliga boende. Vi börjar med uthyrning!


 

Att kunna packa ihop sig och åka vidare till nästa destination, utan att boka hotellrum och annat krångel är ett minne blott. Med Forsbergs Fritidscenter får du nu all inclusive på fyra hjul.

Vi har marknadens nöjdaste kunder, vill du bli en av dem? Passa på att boka ditt rullande semesterboende redan idag!

Vår uthyrningsservice finns tillgängligt på följande center:
Stockholm
Borlänge
Mantorp

Vakna upp till storslagna vyer och spännande äventyr, våra fordon tar dig dit du vill!

Vill du veta mer, klicka här.

Fotograf: Charlotte T Strömwall 

Resechecklista

Här har vi tagit fram en lista på prylar som ni kanske behöver på ert campingäventyr.


Vi önskar er en trevlig resa!


Allmänna Reseförberedelser:

□ Resmål/-rutt (samt alternativa sträckor)

□ Dokument för reseplaneringen

□ Vägkartor/bilatlas

□ Camping-/ställplatsguider

□ Språkguide för reslandet

□ Reseguider

□ Landsspecifika bestämmelser/tull/trafikregler

□ Giltigt id-kort/ pass/id för barn

□ Visum

□ Körkort (möjligtvis internationellt körkort)

□ Dokument för egna fordonet

□ Medlems- och rabattkort

□ Biljetter för färjor/vägavgiftsmärken

□ Lista på viktiga adresser och nummer

□ Dokument för husdjur

□ Försäkringar - vad är viktigt för just er?

□ Vaccinationsintyg

□ Skadeanmälningsblankett

□ Bankkort

□ Kreditkort

□ Kontanter

□ Kod dosa för internetbanken

 

Personlig utrustning:

□ Navigation och kommunikation

□ Mobiltelefon/surfplatta

□ Laddare

□ Kamera/videokamera med tillbehör

□ 230V-adapter

□ Kikare

□ Kompass

□ Ficklampa

□ Reservbatterier

□ Böcker/spel/leksaker

□ Sportutrustning

□ Badmadrass/badleksaker

□ Pennor/anteckningsblock

□ Hygienartiklar

□ Handdukar

□ Insektskyddsmedel

□ Kläder

□ Resestrykjärn

□ Resapotek

□ Personliga läkemedel

□ Första hjälpen-set/förbandslåda

□ Allergimedicin

□ Tejp

□ Bandage

□ Kondomer

 

Campingutrustning:

□ Markis med tillbehör

□ Spännband/markpinnar

□ Trappsteg/presenningar/liggunderlag

□ Campingmöbler

□ Dukar/stolsdynor

□ Insektsskydd/flugsmälla

□ Vindskydd

□ Sovsäckar/täcken

□ Grilltillbehör

□ Kylbox

□ Förlängningskablar/grenuttag för utomhusbruk

□ Gummihammare

□ Verktyg

□ Tvättsvampar/disktrasor/diskborstar/kökshanddukar

□ Diskmedel

□ Aluminiumfolie/plastfolie/plastpåsar

□ Hushållspapper

□ Bestick (gafflar/knivar/skedar)

□ Servis (tallrikar/muggar/glas/koppar)

□ Kastruller/pannor/skålar

□ Grytlappar/grytunderlägg

□ Skärbräda

□ Knivar

□ Osthyvel

□ Konservöppnare/kapsylöppnare/korkskruv

□ Sax

□ Kaffe-/te (redskap)

□ Tändare/tändstickor/gaständare

□ Basproviant (livsmedel/drycker/djurfoder)

□ Städning och rengöring

□ Tvättmedel

□ Tvättlina/klädnypor

□ Hink

□ Sopborste/skyffel

□ Dammsugare

 

Teknik i Hus/Dragbilen (viktigt att kolla):

□ Startbatteri

□ Bromsar

□ Belysning

□ Kylarvätska

□ Motorolja

□ Torkarblad

□ Spolarvätska (frostskydd)

□ Däckens tillstånd inkl. reservhjul

□ Besiktning

□ Utrustning/tillbehör

□ Reservdunk

□ Backspeglar

□ Parkeringsskiva

□ Ficklampa/pannlampa

□ (Två) varningstrianglar

□ Varselvästar

□ Bogserlina

□ Startkablar

□ Verktygslåda

□ Reservnyckel

 

Teknik i husvagnen/bodelen:

□ Bodelsbatteri

□ Belysning på in- och utsidan

□ Blinkers och baklyktor

□ Gasolkontroll

□ Däckens tillstånd inkl. reservhjul

□ Besiktning

□ Inbrottslarm

□ Brand-/rökvarnare

□ Gasolflaskor / gasoldrivna apparater

□ Eldrivna apparater

□ Parabolantenn

□ Luftkonditionering

□ Domkraft

□ Färskvattentank

□ Gråvattentank

□ Toalettkassett

□ Påskjutsbroms

□ Antisladdsystem

□ Mörkläggningsgardiner

□ Fönster/luckor

□ Utrustning/tillbehör

□ Adaptrar/adapterkablar för olika land/anslutningar

□ Kabelvinda/förlängningskabel for husbil/husvagn

□ Bogserlina

□ Spänningsprovare

□ Dragskydd

□ Reservglödlampor

□ Reservsäkringar

□ Färsk-/gråvattenslang

□ Brandsläckare

□ Gasolslang/gasolflaska/påfyllningsadapter

□ Silvertejp

□ Extra vattendunk

□ Sanitetsmedel/vattenrengöring

□ Arbetshandskar

□ Yxa

□ Punkteringsspray för däck

□ Slangadapter/-klämmor

□ Smörjspray

□ Stödben/vev/plattor

□ Niva klossar

□ Reservnyckel

Tips, skriv ut denna lista och checka av punkterna

Forsbergs Fritidscenters kundklubbar

Forsbergs Fritidscenter har idag två kundklubbar, dessa startades för att vi vill ge dig som kund hos oss möjligheten att få ta del av tips, nyheter, erbjudanden och rabatter - före alla andra.


Syftet med våra kundklubbar är även att få till en rak och tydlig kommunikation med våra kunder, gamla som nya. För hur når man bäst människor idag? Telefonsamtal och brev i all ära, vi har valt att skicka ut digitala brev till våra medlemmar. Detta för att spara på miljön, samtidigt som det ger oss mer tid till att fokusera på kundnöjdhet och att ta fram nyheter som är aktuella för våra medlemmar.

Vi tror att ju mer vi ger, desto mer får vi tillbaka. Våra kunder är engagerade och det uppskattar vi, därför vill vi ge dem det lilla extra!

Silverklubben
I vår kundklubb Silverklubben får du ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter, tips och trix. Du får även inbjudningar till event nära dig, samt påminnelser om när vi har kampanjer och annan värdefull information.

Bli medlem i Forsbergs Fritidscenters Silverklubb

Guldklubben
I Guldklubben blir du medlem om du köpt ett fritidsfordon hos oss, nytt som begagnat! I Guldklubben får du ta del av exklusiva erbjudanden och rabatter, tips och trix. Du får även inbjudningar till event nära dig, samt påminnelser om när vi har kampanjer och annan värdefull information.

Anmälan till Guldklubben sker på något av våra center i samband med köp/leverans av fritidsfordon och görs av försäljaren.

Utöver kundklubbarna kan man även välja att prenumerera på våra nyhetsbrev, där har vi valt att lägga mer fokus på nyheter och tips. T.ex. saker som är bra att veta innan man köper ett fritidsfordon.

Välkommen till gemenskapen i Forsbergs Fritidscenters kundklubbar!

Våryra hos Forsbergs!

Hos Forsbergs Fritidscenters alla anläggningar är Våryran i full gång! Vi har massor av nya och begagnade husbilar och husvagnar i lager. Välkommen till Forsbergs Fritidscenter och förverkliga drömmen om nytt fritidsfordon i sommar!

 • Forsberg Edition – Våra egna jubileumsbilar i begränsad upplaga!

 • 2018 års modeller till riktiga Våryrepriser! Spara upp till 95 000:-

 • Fina erbjudanden i tillbehörsbutiken!


Safety first: Niesmann+Bischoffs säkerhetskoncept

Med sitt nya säkerhetskoncept har Niesmann+Bischoff skapat en milstolpe

Den som idag köper en ny personbil, kan vara säker på en sak: Den är försedd med krockkuddar. Men den som har lekt med tanken att skaffa sig en husbil i lyxklassen, och har studerat utrustningslistan ingående, har ändå inte kunnat hitta några krockkuddar.

Men nu har det blivit ändring på det: I sina nya Flair-modeller har den tyska husbilstillverkaren Niesmann+Bischoff utvecklat de första lyxhusbilarna av liner-modell – en husbilstyp som vanligtvis byggs på ett Iveco Daily-chassi – som är försedda med krockkudde för både förare och passagerare. Därigenom har man åstadkommit ett genombrott när det gäller den passiva säkerheten, trots att det ännu inte finns något lagkrav på krockkuddar i husbilar.

Bästa möjliga skydd för förare och passagerare

”Många bilägare är säkerligen förvånade över att dessa stora och lyxiga husbilar fram till nu inte har varit försedda med krockkuddar”, säger Niesmann+Bischoffs vd Hubert Brandl. ”Men med den speciella konstruktionen hos denna typ av bilar, har det inte varit så enkelt att förse förar- och passagerarplatserna med krockkuddar. Men som första tillverkare i branschen har vi tagit oss an denna utmaning, och resultatet övertygar. Vi har lyckats att förse Flair med ett säkerhetskoncept som vid en eventuell olycka ger bästa möjliga skydd för både förare och passagerare. Säkerhetskonceptet ingår i bilens standardutrustning, och betingar inte något pristillägg.”

Till det skräddarsydda säkerhetskonceptet hör dessutom elektronisk sladdparering (ESP) och bältesåtstramare av högsta klass. Nytt är också det så kallade Pedal Release-systemet, som ger extra skydd åt föraren. Vid en kollison kommer nämligen bromspedalen att fällas framåt, så att risken för skador på fötter och underben minskar högst avsevärt. Denna film visar tydligt, hur det nya säkerhetskonceptet är uppbyggt: https://youtu.be/dqEHMqN6AiY

Husbilskampen

Forsbergs Fritidscenter står bakom HRF och Husbilskampen.


Som Sveriges största husbilsåterförsäljare vill vi vara med och påverka beslutsfattare för att husbilen ska få en mer rättvis och proportionerlig beskattning.

Husbilen är ett av de populäraste fritidsfordonen i Sverige, intresset och efterfrågan har ökat kraftigt de senaste åren. En husbil är inte bara ett transportmedel, för många av våra kunder är husbilsägandet förknippat med frihet, fantastiska upplevelser och stor livsglädje. Husbilen är dessutom, i jämförelse med andra semesterformer, ett av de minst klimatpåverkande alternativen (På Väg – Nummer 2/2018).

Forsbergs Fritidscenter stödjer genom vårt medlemskap i HRF (Husvagnsbranschens Riksförbund) Husbilskampen. Husbilskampen syftar till att förändra beräkningsmodellen för skatteuttag på husbil. HRF:s krav är att Skatteverket tillsammans med Transportstyrelsen ges i uppdrag av Finansdepartementet att revidera dagens beräkningsmodell, till att motsvara husbilens verkliga klimatpåverkan och faktiska omständigheter – det vill säga att en husbil primärt nyttjas till boende. Och att den genomsnittliga körsträckan endast är 688 mil per år (1217 mil för Personbil klass I) (enligt TRAFA) samt att Finansdepartementet anpassar lagstiftningen för fordonsbeskattning av personbil klass II utifrån de omständigheterna.

Den nya beräkningsmodellen är i dagsläget endast ett förslag, går förslaget igenom så gäller det för nytillverkade fordon tagna i trafik from. 1 september 2019.

Forsbergs Fritidscenter var även med på politikermöte i Jönköping den 11/3, läs mer om det här

Läs mer om Husbilskampen:


https://husbilskampen.se/detta-ar-husbilskampen/

Forsbergs Fritidscenter och Hollistay i Tandådalen

Kan man campa i fjällen på vintern? Självklart kan man det!


Grundarna till den nya tjänsten Hollistay, Lars och Malin tog med Forsbergs Fritidscenters Hobby Optima 65 till Sälen på ett riktigt vinteräventyr.

Hollistay är en bokningssajt som har premiär den 15/3, vad som är unikt med Hollistay är att de har samlat Nordens alla 2 300 campingplatser på en och samma plattform. Allt för att förenkla för semestersugna campare att upptäcka nya campingar och möjlighet att boka dem online.

Just nu är Lars och Malin på roadshow med Forsbergs Fritidscenters husbil, denna gången fick vi bilder och uppdatering från Tandådalen och vackra Sälen. De planerar även in spännande äventyr i Värmland och Halland och kommer att rulla runt i Sverige för att besöka olika campingplatser fram till april.

Lars och Malin har tillsammans i över tio års tid drivit åtta campingar och brinner för campinglivet. Visionen med Hollistay är att förändra campingbranschen enligt dagens krav på resande. Idéen bakom Hollistay kom redan 2016 när de märkte att det saknades något på marknaden.
"Vi ville att det skulle bli lika smidigt att hitta och boka en campingtomt eller stuga som ett hotellrum eller en flygbiljett. Hollistay kommer att ge campinggäster lite extra livskvalité, genom att de enkelt kan upptäcka nya guldkorn att avnjuta semestern på."

Vi på Forsbergs Fritidscenter önskar Hollistay ett stort lycka till med premiären och ser fram emot uppdateringar längst vägen!

Forsbergs Hobby Optima och Hollistay i Sälen

Så påverkar nya skattesystemet dig och din husbil

DET ÄR INTE ALLA NYA HUSBILAR SOM FÅR FÖRHÖJD SKATT


Regeringen och riksdagen har beslutat om ett Bonus/Malus-system för nya personbilar klass I och II (husbilar), lätta bussar och lätta lastbilar. Ändringen träder i kraft den 1 juli 2018.
Forsbergs Fritidscenter har många nya husbilar i lager som inte påverkas av skattehöjningen. Dessutom har vi en hel del som är helt skattebefriade.


VAD INNEBÄR BONUS MALUS?


Systemet innebär att miljöanpassade fordon med låga utsläpp av koldioxid (upp till 60 g/km) premieras med en bonus, medan fordon med koldioxidutsläpp på mer än 95 g/km vid blandad körning får lite högre skatt – Malus.


VILKA HUSBILAR PÅVERKAS AV SKATTEHÖJNINGEN?


Det är endast nya husbilar av fordonsår 2018 eller senare som tas i trafik för första gången från och med 1 juli 2018 som berörs av Bonus/Malus. Husbilar av fordonsår 2017 och tidigare påverkas inte av skattehöjningen. Detsamma gäller de husbilar som rullar på vägarna redan idag.


FÅR JAG FÖRHÖJD SKATT OM JAG KÖPER EN HUSBIL PÅ NÅGOT FORSBERGS FRITIDSCENTER EFTER 1 JULI 2018?


Nej, inte om husbilen blev påställd innan 1 juli. Vi har sett över alla våra lagerfordon och ställt på de allra flesta i trafik. Tack vare att de är påställda innan 1 juli påverkas de inte av skattehöjningen.
Vi har dessutom ett stort utbud av nyare begagnade bilar som inte påverkas av skattehöjningen.


HUR PÅVERKAS SKATTEN FÖR NYA HUSBILAR SOM TAS I TRAFIK EFTER 1 JULI 2018?


Dessa husbilar kommer att få en förhöjd fordonsskatt de första tre åren, därefter får de sänkt skatt. På Transportstyrelsen kan du läsa mer och räkna ut den fordonsskatt som gäller för nya fordon från 1 juli 2018.


NÄR BÖRJAR NYBILSGARANTIN ATT GÄLLA OCH KAN JAG KÖPA TILL EN FÖRLÄNGD GARANTI?


Den tvååriga nybilsgarantin börjar gälla när bilen är registrerad första gången. Det går alltid bra att lägga till en extra förlängd garanti vid bilköpet. Vi på Forsbergs Fritidscenter arbetar tillsammans med Solid Försäkring www.solidab.se. Prisexempel tre års extra garanti 6,250 kr.

 

Välkomna att höra av er till oss på Forsbergs om ni vill veta mer vad som gäller för de husbilar vi har i lager just nu.


QX Prideturné 2018Forsbergs Fritidscenter är stolt sponsor åt QX Pride turné 2018 - Vi har levererat bilen som skall gå runt i Sverige på galorna i sommar!

7-10/6 Malmö Pride27/7-5/8 Stockholm Pride/Euro Pride14-19/8 West Pride/Euro Pride24-26/8 Örebro Pride
Frankia Meeting 2018

Bästa Frankia-vän!
Som kund hos Forsbergs Fritidscenter och stolt Frankiaägare vill vi härmed bjuda in Dig till Frankias årliga kundträff. Som vi meddelat tidigare blir årets destination Sverige och Malmö och personal från vårt center i Bjuv kommer att finnas på plats!

Välkommen till Malmö!
Årets destination ligger i Malmö i södra Sverige, ungefär 80 mil från världens "Frankia-center", i Marktschorgast, Tyskland. Den 900 år gamla staden Malmö var en gång i tiden bara en hamnstad för den då mycket viktiga staden Lund, men växte sedan snabbt tack vare sillfisket och som ett strategiskt center för handel och försvar. Malmös historia är alltså både spännande och intressant. Idag är Malmö Sveriges tredje största stad. De som väljer att delta i sightseeingprogrammet i Malmö kommer att imponeras av de många korsvirkeshusen kring Lilla Torget, den gotiska kyrkan St. Petri kyrka - den äldsta byggnaden i Malmö, och slottet Malmöhus. Bara 2 mil åt nordost, ligger den mer än 100 år äldre staden Lund, grundad av den danske vikingakonungen Sven Tveskägg. Lund är tillsammans med Sigtuna utanför Stockholm Sveriges äldsta stad. Lunds landmärke, den romanska katedralen med sina många ovanliga tinnar och torn syns från långt håll. Överallt ser du korsvirkeshus, men också tegelhus, stadshuset på Stortorget, Kungshuset, andra administrativa byggnader, och gatustenen har lagts om gång efter gång. Idag utgörs mer än en tredjedel av befolkningen av studenter, därför har Lund, en av de viktigaste medeltidsstäderna, nu fått namnet "Studentstaden" i folkmun. Under vårt besök i Lund kommer vi också att besöka "Ales stenar", en av de största bevarade skeppssättningarna i Skandinavien (67 m lång och 19 m bred).

Datum: Fredag den 15 juni till söndag den 17 juni 2018
Plats: First Camp Sverige AB, Strandgatan 101, 216 11 Limhamn, Malmö

Skicka in din bindande anmälan till:
e-post: kundentreffen@frankia.de, alt. fax: +49 922 773 829

PROGRAM

FREDAG DEN 15 JUNI 2018
Deltagarna anländer: 12:00 - 15:00 till First Camp Malmö
Välkomstfest med middag och musikunderhållning i Paviljongen

LÖRDAG DEN 16 JUNI 2018
Utdelning av frukostbröd
Grupp A: Sightseeing i Malmö följt av ledig tid att vandra runt på egen hand
Grupp B: Bussresa till Ales stenar och därefter till Lund, middag med musik av bandet JOGGES, Paviljongen

SÖNDAG DEN 17 JUNI 2018
Utdelning av frukostbröd
Teknisk konferens
Lunch
Avresa kl 13:30

Avgift per deltagare: 230 Euro inkl. moms (ström ingår i avgiften).
Som deltagare erhåller man även ett presentkort, värde 1000:-, som kan nyttjas på valfri Forsbergs Fritidscenters anläggning!

INGÅR I AVGIFTEN:
2 nätter på campingen, fredag till söndag, avresa 13:30
Frukostbröd för lördag och söndag
Middag på fredag och lördag, inklusive alkoholfri dryck, öl och vin
Musikunderhållning ovan nämnda kvällar (DJ plus liveband)
Lunch på söndag inklusive alkoholfri dryck, öl och vin
Bussresa till Malmö eller Lund
Entréavgift, guidad visning av Lunds katedral
Informationsblad för reseförberedelser
Reseguide från FRANKIA & KUGA

Vi ses i Malmö!

Vänliga Hälsningar Frankia & Forsbergs Fritidscenter

Centurion – Concordes nya gigant

Lyxiga linerhusbilar är Concordes signum. Årets nyhet heter Centurion och med en längd på upp till 11,6 meter går den inte obemärkt förbi någon.

Concorde är husbilarna för den som inte vill kompromissa. Även i sin enklaste serie är Concorde ett premiumalternativ. Credo är Concordes instegsserie, om man ens kan prata om insteg på den här nivån. Modellerna 791 och 840 fås som ”Forsberg Limited Edition” med bland annat luftfjädring, ny växellåda och 205 hästkrafter. Både 791 och 840 har separata sängar.

Nytt flaggskepp


Absolut lyxigast är nya Concorde Centurion. Med längder på mellan 10,8 och 11,6 meter är detta en minst sagt uppseendeväckande husbil. På bredden mäter Centurion 2,45 meter och på höjden 3,73 meter. Totalvikten varierar mellan 18 och 26 ton. Centurion byggs på Mercedes Actros och har en 10,7 liters dieselmotor med 428 hästkrafter. Centurion kan fås med slide-out vilket ökar bredden till hela tre meter.


Sittgruppen som går under benämningen ”Havanna Lounge” är svagt L-formad och kan justeras elektrisk till liggande position. Stolarna i förarhytten har elektriska benstöd. Solpaneler och dieselgenerator finns på tillvalslistan. Prislappen för Centurion sträcker sig till närmare 8 miljoner kronor. Storsäljande serien Charisma kommer 2018 utan några större förändringar.

 

Artikel av: Daniel Andersson, http://www.campingsverige.se/

Forsbergs Fritidscenter är stolt partner till QX Gaygala

20 års jubilerande QX Gaygala 2018 gick av stapeln den 5 februari på Cirkus i Stockholm. Galan som även lördagen efter sändes i TV4 leddes i år av konferencier Shima Niavarani och gästades av såväl celebriteter som politiker. Forsberg Fritidscenter var  på plats på galan och hälsar välkommen redan vid entrén med en Niesmann+Bischoff Arto, årets husbil 2018.

Forsbergs Fritidscenter – Nordens största husbils- och husvagnsförsäljare, som är exklusiv partner för Niesmann+Bischoff i Sverige, är i år stolt partner till galan. Maria Valentin, VD på Forsbergs Fritidscenter är glad över samarbetet med QX.

– För oss står galan och gayvärlden för människor som vågar vara sig själva med en modern syn på resande och upplevelser, säger Maria Valentin. Målgruppen för husbilar har förändrats och föryngrats de senaste åren och QX Gaygala är för oss en självklar plats för oss att synas på.

På QX är man också nöjda med samarbetet. Galan som i år firar 20 år ser att fler och fler moderna och starka varumärken är intresserade av målgruppen.

– Vi har ofta resglada, trendmedvetna och kapitalstarka besökare. Här passar husbilarna från Niesmann+Bischoff och Forsbergs Fritidscenter väl in, menar Ulrika Lahne som är marknadschef på QX Förlag.

Forsbergs Fritidscenter har husbilar för alla människor och familjekonstellationer. Från små, rullande kärleksnästen för de nyförälskade, till Europavägarnas lyxkryssare. På galakvällen finns hela paletten representerad, så för Niesmann+Bischoff och Forsbergs Fritidscenters är det en perfekt miljö att vara en del av.

Niesmann+Bischoff – Ett val, två utmärkelser, trefaldig framgång
Polch/Stuttgart, 13. januari 2018.

Startfältet med husbilar var stentufft. Inte mindre än 136 olika modeller hade läsarna av tidningen ”Promobil” att välja bland under de senaste veckorna, och självklart var vår trio med bland deltagarna.

Hur gick det då för Niesmann+Bischoffs modellserier Arto, Flair och Smove? Jo, även detta år återfanns de bland tätpositionerna och vi tackar så hjärtligt för populariteten och läsarnas förtroende!

”Årets husbil 2018” i liner-kategorin är den titel som Flair kan skryta med. Detta dessutom för fjärde gången i rad – det inger respekt!

Vad det innebär att efter tre hedersamma andraplaceringar under de gångna åren, nu kunna inta förstaplatsen har vår Arto fått erfara. I kategorin ”Helintegrerade i premiumsegmentet” tog den hem en överlägsen seger – och kan nu bära titeln ”Årets husbil”.

Inte heller vår Smove gick tomhänt från omröstningen. Andraplatsen i kategorin ”Halvintegrerade i premiumsegmentet” tillhör nu Smove. Denna framgång är ännu mer betydelsefull när man tar hänsyn till att startfältet i denna klass var osedvanligt stort.

Ni hittar samtliga modeller på våra sju center – Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge, Mantorp, Karlstad och Kalmar.
Mässan fortsätter – Hos Forsbergs fritidscenter!

Elmia Husvagn & Husbilsmässa är över för i år, men hos Forsbergs Fritidscenter fortsätter vi med mässan och har massor av fina erbjudanden i hallarna! Hos oss hittar ni nu 2018 års nyheter från Hobby, Bürstner, Frankia, Niesmann och Concorde. Välkommen till Forsbergs fritidscenter!

Vi har öppet hela sommaren! Välkomna

Äntligen sommar! Njut av er ledighet och ta det försiktigt på vägarna! På Forsbergs Fritidscenter har vi öppet hela sommaren. Har ni vägarna förbi något av våra 7 center, Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge, Mantorp Karlstad och Kalmar, så kika gärna in på en kaffe. Se hemsidan för öppettider. Välkomna!

Välkommen till Forsbergs Fritidscenter i Hyssna!

Nu är sommaren äntligen här!

Vi har husbilar av 2017 års modell i lager för leverans. Passa på och förverkliga dina husbilsdrömmar!

Välkommen till Forsbergs Fritidscenter i Hyssna!

Kalmar Husvagn & Fritid blir no. 7

PRESSRELEASE
Hyssna 2017-04-05

Forsbergs Fritidscenter öppnar sitt 7:e center i och med köpet av Kalmar Husvagn & Fritid. Ett väl etablerat företag som grundades 1982 av Leif Persson som även driver det tillsammans med sönerna Andreas och Martin. Företaget är bra beläget med fina lokaler i de centrala delarna av Kalmar och medarbetarantalet uppgår till 12 personer. Omsättningen ligger på ca: 120 milj/sek (2016).

”Kalmar Husvagn och Fritid har servat sina kunder lysande under sina 35 år i branschen och det kommer vi att fortsätta med. Anläggningen som ligger centralt i Kalmar ser vi som ett perfekt komplement till våra övriga anläggningar! Tillsammans med det fantastiska teamet i Kalmar och det geografiska läget kommer vi nu tillsammans med våra övriga center i Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge, Mantorp och Karlstad ännu närmare våra kunder” säger Christian på Forsbergs Fritidscenter i en kommentar.

”Äran att få vara en del av Sveriges, i vår bransch, största företag känns fantastisk! Vi får möjlighet att växa ännu mer och att ha en professionell koncern som backar oss i våra beslut känns betryggande. Nu spelar vi i den högsta ligan. Det har tagit oss 35 arbetsamma och lärorika år att nå hit och att vi nu får denna möjlighet är ett fint kvitto på att vi jobbat på rätt sätt.” säger Andreas Persson på Kalmar Husvagn & Fritid.

Forsbergs Fritidscenter i Kalmar kommer ha sin nyinvigning i samband med sin öppethelg i Påsk.

För ytterligare information, kontakta:
Christian Forsberg, Grundare och delägare Forsbergs Fritidscenter Group
+46 705-29 44 20
christian@forsbergsfritidscenter.se

Andreas Persson, Delägare Kalmar Husvagn & Fritid
+46 705 55 11 73
andreas@husvagnofritid.se

Forsbergs Fritidscenter är idag Sveriges största försäljare av husbilar och husvagnar, med en omsättning om ca 600 Mkr (2016). Bolaget grundades 1991 av bröderna Forsberg och 2011 gick Nalka Invest (tidigare Inter IKEA Investments) in som huvudägare. Företagets huvudkontor är beläget i västsvenska Hyssna mellan Göteborg, Borås och Varberg och är svensk distributör för: Hobby, Frankia, Concorde och Niesmann samt återförsäljare för Bürstner husbilar/husvagnar & Hobby husvagnar. På företagets sex center runt om i Sverige arbetar 90 medarbetare och det finns alltid minst 500 fordon i lager.

Premiumbilvecka! 20 - 26 mars!

Hela veckan den 20 till 26 mars lägger vi extra fokus på våra stora modeller av husbilar. Ta chansen att provköra & köpa er drömbil och dessutom få den levererad innan semestern!

Under kampanjveckan erhåller du 5000:- i signingbonus samt olika paket medföljer, värda upp till 66 000:-! Välkommen till oss på Forsbergs Fritidscenter!

 

Bürstner husvagnar - snart på alla center!

Bürstner husvagnar tillbaka på svenska marknaden!

Redan 1958 producerades de första Bürstner husvagnarna i Tyska Neumühl, och under -80 och början av -90 talet såldes husvagnar mycket framgångsrikt, även på den skandinaviska marknaden, och då inte minst i Sverige.

Nu har äntligen Bürstners husvagnar åter intagit den Svenska marknaden och detta i exklusivt samarbete med Sveriges största återförsäljare av fritidsfordon - Forsbergs Fritidscenter.

”Det är otroligt kul att Forsbergs Fritidscenter valt just Bürstner husvagn som komplement till deras redan attraktiva varumärkesflora. Vårt samarbete med husbilarna har varit extremt framgångsrikt och det känns otroligt inspirerande att få jobba tillsammans med Forsbergs Fritidscenter när vi nu åter etablerar Bürstner husvagn på den Svenska marknaden. Forsbergs Fritidscenter är otroligt proffsiga i allt de gör, och jag är full av förväntan, avslutar Jörgen Fornander, märkesansvarig för Svenska marknaden.”

”Vi ser positivt på Husvagnsförsäljningen och behöver därmed stärka vår exponering av vagnar på våra Center, säger Mathias Forsberg Ansvarig för Forsbergs 5 externa Center och fortsätter – ”Bürstner har en tilltalande design, bra planlösningar samt riktigt bra prisbild så detta blir spännande”.

Bürstner har idag ett starkt modellprogram, och flera helt unika planlösningar såsom Premio Plus och Averso Plus, med sina nedfällbara dubbelsängar. Även den för Norden, speciellt utvecklade ”Nordic serien” kommer erbjudas på den Svenska marknaden. Modellserien har redan 2016 haft en fantastisk framgång i vårt grannland Norge. En vagn speciellt utvecklad för vårt Nordiska klimat, och med fokus på lyx och komfort för en semestrande barnfamilj – året runt.

Brett modellutbud i kombination med unika valmöjligheter när det gäller såväl interiör som exteriör design, kommer Bürstners husvagnar attrahera allt från förstagångsköparen till proffscamparen, och dessutom till helt rätt priser.

German Design Award 2017

Flair: Utsedd till vinnare av German Design Award


 Utmärkelse i kategorin ”Transportation”

Polch, 24 oktober 2016 – ”Den som tar hem segern mot så förstklassiga konkurrenter, har på ett framgångsrikt sätt bevisat att man tillhör de allra bästa”.

Med dessa lovord meddelade utskottet för formgivning Niesmann+Bischoff att husbilsspecialisten från Polch tillhörde dem som tilldelats en utmärkelse av ”German Design Award 2017”. Det är den internationella expertjuryn som, på grund av den enastående designkvaliteten, har utsett Flair till ”Winner” i kategorin ”Transportation”.

Juryn består av designspecialister från de mest skiftande områden – bland annat näringsliv, utbildning, forskning och formgivning – och alla är erkända specialister inom sina respektive områden.

German Design Award ställer mycket höga krav vid utseendet av pristagarna. Vid nomineringsförfarandet är det nämligen endast produkter och kommunikationstjänster med en design som markant särskiljer sig, som utses av utskottet för formgivning. Detta år hade utskottet mer än 4 000 bidrag att ta ställning till.

Redan förra året var det goda nyheter från Frankfurt am Main, där utskottet för formgivning har sin hemvist, genom att Arto tilldelades ett ”Special Mention” – en utmärkelse som ges till produkter vars design anses ha speciellt lyckade detaljlösningar.

– Att först vår Arto, och nu också vår Flair, har övertygat de internationella specialisterna är helt enkelt fantastiskt, säger Niesmann+Bischoffs vd Hubert Brandl, och utmärkelserna från German design Award innebär ett stort erkännande av hela vårt team!

Elmia Husvagn & Husbil 7-11 september

Välkommen till vår monter på Elmiamässan i Jönköping 7-11 september!


Nu är det äntligen dags för årets stora Elmia Husvagn & Husbil i Jönköping. Självklart är vi på plats i vår monter, A01:30 där vi visar 2017-års nyheter. Välkommen!

Vi öppnar vårt sjätte center i Karlstad!

Forsbergs Fritidscenter öppnar nytt center i Karlstad, produktportföljen på Forsbergs Fritidscenters nya anläggning i Värmland kommer att innehålla husbilar från Bürstner, Concorde, Hobby, Frankia samt Niesmann Bischoff!

”Vi kommer att sätta ihop ett Team tillsammans med vår nye Platschef i Karlstad, Tor Hauge” säger Mathias Forsberg som ansvarar för Forsbergs Center. ”Tor kommer från flera positioner inom Toyota i Karlstad där han även bor” berättar Mathias vidare.

På anläggningen som ligger centralt utmed E18 på Gamla Mejeriets område finns både en modern utställning samt en komplett utrustad verkstad. ”Vi på Forsbergs Fritidscenter startar nu ett sjätte center och med Värmlands-etableringen så sprider vi ut våra center på ett geografiskt bra sätt. Tillsammans med våra nuvarande anläggningar i Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge och Mantorp, kommer vi nu ännu närmare våra kunder” avslutar Mathias.

Forsbergs i Karlstad kommer att byggas upp successivt under sommaren med rekrytering av nya medarbetare samt att man beställer in ett komplett utbud av nya och begagnade husbilar till en förväntad smygstart någon gång i höst efter Elmiamässan.

Två bögar som reser land och rike runt i en husbil

Senaste numret av Forsbergs Fritids Magazine är full av intressant, inspirerande och roligt läsning om livet i husbil och husvagn. Här kan du läsa om de senaste och hetaste modellerna, husbilen som specialdesignats efter kundernas önskemål och vad Sjuans Camping Queens Tony Irving och Jonas Hallberg har för erfarenheter av husbilslivet. Bara i Forsbergs Fritids Magazine.

Bläddra i magasinet

Forsbergs Fritidsmagazine!

Äntligen är den här, det senaste numret av vår egen tidning; Forsbergs Fritidsmagazine!


Magazinet innehåller allt från historik, presentation av våra center och varumärken, reportage från succén Camping Queens, Martins Örnroths Gone Camping och mycket, mycket mer!

Hämta ditt nytryckta ex från och med torsdag på något av våra center eller
(om ni precis som oss inte kan bärga er) läs den online här:

Hobby 2016 på YouTube!
Sugen på att se Hobbys modellutbud 2016? Klicka dig vidare nedan på antingen husvagn, husbil van, husbil eller higlights för att komma direkt till Hobbys modellvideos för 2016!
Hobby Highlights 2016
Hobby Caravans 2016
Hobby Motorhomes 2016
Hobby Vans 2016

Störst i Sverige

I början av 2016 öppnar vi vårt femte fritidscenter, nu i Mantorp! Med marknadens bredaste sortiment och en 3500 m2 stor utställningshall erbjuder vi husvagnar och husbilar från 100 000:- till 7 miljoner.

Nytt varumärke på Forsbergs Niesmann+Bischoff!

Forsbergs blir nu exklusiv återförsäljare av Niesmann+Bischoff. Deras motto är ”För den bästa tiden i livet” och de levererar högklassiga, innovativa och komfortabla premiumhusbilar världen över.

Niesmanns modell Arto imponerar med snygg design både inuti och utanpå och får höga betyg även av designexperter. De har fått utmärkelse i det internationellt erkända designpriset RED DOT AWARD 2014. Företaget är en av de ledande leverantörerna av exklusiva husbilar. Deras huvudkontor och fabrik ligger i Polch i delstaten Rheinland-Pfalz och sysselsätter för närvarande 170 personer. Årligen tillverkas cirka 400 lyxmodeller i Arto- och Flair-serien.

”Vi är glada och stolta att nu vara exklusiva återförsäljare till Niesmann Bischoff. Deras snygga premiumhusbilar passar bra in i Forsbergs produktportfölj” säger Christian Forsberg delägare

Vi smygstartar våren/sommaren med modellen Arto som nu finns på alla våra centers. Den stora premiären blir på Elmiamässan i september då Forsbergs kommer visa ett brett sortiment av både Arto och Flair.

nyhet_niesmannnyhet_niesmann2nyhet_niesmann22

Titta in i våra fina Hobby husbilar!Ljus och rymlig matplats i Hobby Siesta.Extra nedfällbar taksäng i vissa modeller av Hobby Siesta.Långbäddar och gott om förvaringsutrymme i Hobby Optima.Snygg design med fina ytor i köket på Hobby Optima.

info@ffc.sereservdelar.hyssna@ffc.seservice.hyssna@ffc.se;service1.hyssna@forsbergsfritidscenter.seforsaljning.hyssna@ffc.se
info.kalmar@ffc.se reservdelar.kalmar@ffc.seservice.kalmar@ffc.seforsaljning.kalmar@ffc.se
info.karlstad@ffc.sereservdelar.karlstad@ffc.seservice.karlstad@ffc.seforsaljning.karlstad@ffc.se
info.linkoping@ffc.sereservdelar.linkoping@ffc.seservice.linkoping@ffc.seforsaljning.linkoping@ffc.se
info.borlange@ffc.sereservdelar.borlange@ffc.seservice.borlange@ffc.seforsaljning.borlange@ffc.se
info.stockholm@ffc.sereservdelar.stockholm@ffc.seservice.stockholm@ffc.seforsaljning.stockholm@ffc.se
info.bjuv@ffc.se reservdelar.bjuv@ffc.seservice.bjuv@ffc.seforsaljning.bjuv@ffc.se
info.hyssna@ffc.sereservdelar.hyssna@ffc.seservice.hyssna@ffc.seforsaljning.hyssna@ffc.se