🌻🌸 VÅRYRA! 🌸🌻

Erbjudanden på husbilar och husvagnar med snabb leverans

Räntekampanj 5.95%

Köp en ny husbil eller husvagn och ta del av vår räntekampanj

Nu erbjuder vi gasdrift för nya husbilar

Nu lanserar vi möjligheten att omvandla nya, dieseldrivna husbilar till gasdrift. Därmed erbjuds möjligheten att sänka nyinköpta husbilars utsläpp och fordonskatt.

Vi erbjuder nu möjligheten att omvandla nya dieseldrivna husbilar till gasdrift via vår samarbetspartner Konvegas. Efter konverteringen drivs husbilen, genom en dualfuellösning, till hälften av gas och till hälften av diesel vilket minskar CO2-utsläppen med nära 40 procent. En gaskonvertering minskar även fordonskatten med drygt 90 procent.

– Husbilsbranschen ligger långt efter bilbranschen som kommit mycket långt vad gäller elektrifiering och hållbart resande. Genom samarbetet med Konvegas kan vi nu bidra till att vår bransch utvecklas i en mer hållbar riktning, säger Jonas Karlsson, vd för Forsbergs Fritidscenter.

Som ett exempel har en husbil från Frankia konverterats vilket resulterade i en minskning av CO2-utsläppen med drygt 1,1 ton/10 000 km och bränslekostnaderna med ca 3500 kr/10 000 km. Samtidigt sjönk fordonskatten från 17 000 kr till 877 kr per år. Genom att den gamla drivlinan behålls är det fortfarande möjligt att köra husbilen på enbart diesel och kombinerat med den nytillsatta gasdriften förlängdes räckvidden från 70 mil till 80 mil.

– Exemplet visar att det går att göra stor skillnad både i form av lägre utsläpp och minskade kostnader, säger Jonas Karlsson, vd för Forsbergs Fritidscenter.

Fakta om tjänsten:

Tjänsten kommer att vara tillgänglig för nyköpta husbilar från något av våra center. I nuläget är det enbart möjligt att konvertera husbilar från varumärket Frankia med ett chassi från Fiat men planer finns att erbjuda konvertering även för flera märken framöver. Priset för att konvertera sin nyinköpta husbil beror på materialvalet på gastanken som installeras.

Prisexempel:

Konvertering till gas, 2 st ståltankar 79 900 kr
Konvertering till gas, 2 st komposittankar 89 900 kr
Tillägg 1 st komposittank 5 000 kr

Den konverterade gasbilen är framtagen via ett samarbete mellan Forsbergs och Frankia.

info@ffc.sereservdelar.hyssna@ffc.seservice.hyssna@ffc.se;service1.hyssna@forsbergsfritidscenter.seforsaljning.hyssna@ffc.se
info.kalmar@ffc.se reservdelar.kalmar@ffc.seservice.kalmar@ffc.seforsaljning.kalmar@ffc.se
info.karlstad@ffc.sereservdelar.karlstad@ffc.seservice.karlstad@ffc.seforsaljning.karlstad@ffc.se
info.linkoping@ffc.sereservdelar.linkoping@ffc.seservice.linkoping@ffc.seforsaljning.linkoping@ffc.se
info.borlange@ffc.sereservdelar.borlange@ffc.seservice.borlange@ffc.seforsaljning.borlange@ffc.se
info.stockholm@ffc.sereservdelar.stockholm@ffc.seservice.stockholm@ffc.seforsaljning.stockholm@ffc.se
info.bjuv@ffc.se reservdelar.bjuv@ffc.seservice.bjuv@ffc.seforsaljning.bjuv@ffc.se
info.hyssna@ffc.sereservdelar.hyssna@ffc.seservice.hyssna@ffc.seforsaljning.hyssna@ffc.se