Läs vad media tycker

Man ska väl inte tro på allt man läser i tidningen. Facktidningarnas tester brukar dock vara både tillförlitliga och ge bra vägledning när man inte riktigt vet vad man letar efter eller vill göra jämförelser. Därför samlar vi på tester som en service och en bra guide för dig som går i husbilstankar.

Liten möter stor

Bürstner City Car C 540 och Concorde Charisma 900 M. Trots att de båda tillhör segmentet campingfordon är de från skilda världar. Följ med när vi tar oss an det lilla och kompakta samt det stora och überlyxiga.

Niesmann Smove 7.4E

Det är inte någon halvintegrerad modell och inte heller någon Liner. Prisbelönta Niesmann Smove är faktiskt både och. Smove är en husbil som får campingentusiaster att höja ett ögonbryn eller två.

Frankia I 840 QD

Det mesta i Frankia I 840 QD skräddarsys, och det ger nästintill obegränsade möjligheter. Vi tar en titt på en helintegrerad boggibil byggd på Alkos låga chassi Heavy 40.

Bürstner IXEO I736 G

Bürstner har år efter år varit ett storsäljande varumärke på den svenska husbilsmarknaden. Ett gediget hantverk i kombination med ett stort antal modeller och planlösningar tilltalar många. Helintegrerade Ixeo är en intressant modell som är extrautrustad med Aldes vattenburna värmesystem.

Challenger Sirius

I den snabbt växande och hårt prispressade instegsklassen av helintegrerade husbilar är det i detaljerna man hittar skillnaderna. Denna fransos har några ess i hjulhusen, räcker de för succé?

Concorde Carver

Concorde Carver är en serie som levt lite i skuggan av storasyskonet Charisma. Men nu är det slut med det. Modellen är fortfarande lillebror men kaxigare och med en helt egen, ungdomligare, stil.

Hobby Optima

Optima är en helt ny modellserie i mellanklassen från den tyska tillverkaren med säte i Fockbeck, inte långt från Kiel. Den ligger prismässigt i samma härad som syskonet, inropsmodellen Hobby Siesta. Frågan är: Hur mycket bättre är den?

http://forsbergsfritidscenter.se/wp-content/uploads/2016/03/4_Hobby_Premium_Van_65_GE_-13.pdf

Hobby Premium Van

Van kallar de tyska tillverkarna halvintegrerade husbilar som byggs smalare och därmed smidigare än vanliga husbilar. Offret för smidigheten har varit en kompakt bodel med ett pyttekök och ett badrum knappt värt namnet. Fram tills nu!

Hobby Siesta

Varför krångla till det? Så tror jag man resonerade när man tog fram Hobbys nya Siestaserie. Det här är funkis där det väsentliga prioriterats och allt annat lagts åt sidan. Resultatet är en husbil som är lätt att trivas i och enkel att leva med.

Frankia I680

Frankia säljer av tradition bäst av de treaxlade helintegrerade bilarna. I alla fall här hemma. Men årets intressantaste nya modell är något helt annat. En kompakt långbäddarsbil på strax över sju meter. Har den vad som krävs för att charma svenska husbilister?

Frankia i8400

Drivlina från Mercedes, chassi från AL-KO, tre hjulaxlar och en väl avstämd luftfjädring är receptet på långfärdskomfort av yppersta klass. Frankia i8400 är den bekvämaste husbil – under sju ton – som vi någonsin kört!

Hobby Premium Drive

Husbilar döps oftast till fantasilösa kombinationer av siffror och bokstäver, lika trista som omöjliga att lägga på minnet. Hobbys senaste skapelse är döpt till Premium Drive, ett passande namn.

Concorde Charisma III

Det är lätt att under markisen raljera om fåfänga människor som betalar 2 557 000 för en husbil på dryga nio meters längd. Men när den raljanta kliver ombord och tar en tur blir det tyst i skällan.

VINTERTEST: Hobby vs Laika

På startlinjen står två kompetenta husbilar. Hobby är en nyckelfärdig tresäsongersbil för två. Som vinterbil klarar den det mesta bortsett från långvarig fricamping. Laikan är en kompetent vinterbil, ett fullgott alternativ till vilken annan delintegrerad vinterbil som helst.

Hobby Siesta 65

Hobby är inte kända för att vara billiga. Men nya Siesta är troligen en av de billigaste husbilarna i landet med tanke på att den bara säljs fullutrustad.

Concorde Credo Emotion

Nu när Concorde ger sig in i de lägre serierna blir det rejält svettigt för konkurrenterna. Har det byggts en bättre husbil på Fiat?

Hobby Toskana Exclusive

Väl utrustad, många fönster, stadig på vägen, ljus bodel med fristående dubbelsäng i ett av marknadens trivsammaste sovrum. Det är bilens höjdpunkter. Men varför ska det krävas platåskor för att gå på toa?

Concorde Charisma I840L

Letar du kompetent bobil med smidiga köregenskaper? Vill du kunna ligga ute långa tider utan att proviantera? Gillar du avundsjuka blickar? Då ska du läsa vidare.

Frankia 840 FD

Ända sedan Düsseldorfmässan har jag haft ett gott öga till Frankia 840 FD. Äntligen har tiden kommit att bekanta sig närmare med bilen. Består det goda intrycket?

DUELL: Ny Hobby vs Gammal Hobby

Vad försakar man om man väljer en bil med några år på nacken? Och är nya bilar värda merkostnaden? Till synes enkla frågor men svåra att ge entydigt svar på. Här ett försök.

Concorde Carver I -07

Konservativ design, hög kvalitet på material och installationer, gedigna beslag, ett väl uttänkt värmesystem och en drivlina som hänger med dagens. Finns det någon anledning att inte köpa en begagnad Concorde Carver om man har en dryg miljon på fickan?

Hobby Siesta T650 -06

En alkovbil med sex år på nacken byggd på förra generationen Ford Transit låter inte särskilt upphetsande, tyckte vi. Men hej vad vi bedrog oss.

Frankia A 700 -00

Få husbilar överträffar förväntningarna. Men den här tio år gamla alkoven för en familj om fyra har det mesta rätt.

Hobby 600 -87

På slutet av åttiotalet var Hobby ledande i husbilsdesign. När andra fabrikat mest liknade transportbilar med husvagn på flaket hade Hobby god ordning på linjeföringen. Hur står sig Hobby 600 idag, tjugo år senare?

info@ffc.sereservdelar.hyssna@ffc.seservice.hyssna@ffc.se;service1.hyssna@forsbergsfritidscenter.seforsaljning.hyssna@ffc.se
info.kalmar@ffc.se reservdelar.kalmar@ffc.seservice.kalmar@ffc.seforsaljning.kalmar@ffc.se
info.karlstad@ffc.sereservdelar.karlstad@ffc.seservice.karlstad@ffc.seforsaljning.karlstad@ffc.se
info.linkoping@ffc.sereservdelar.linkoping@ffc.seservice.linkoping@ffc.seforsaljning.linkoping@ffc.se
info.borlange@ffc.sereservdelar.borlange@ffc.seservice.borlange@ffc.seforsaljning.borlange@ffc.se
info.stockholm@ffc.sereservdelar.stockholm@ffc.seservice.stockholm@ffc.seforsaljning.stockholm@ffc.se
info.bjuv@ffc.se reservdelar.bjuv@ffc.seservice.bjuv@ffc.seforsaljning.bjuv@ffc.se
info.hyssna@ffc.sereservdelar.hyssna@ffc.seservice.hyssna@ffc.seforsaljning.hyssna@ffc.se